Mångkulturen har kommit till Strandvägen – boende kallas till trygghetsmöte

Publicerad 20 juni 2021 kl 19.11

Inrikes. Superexklusiva Strandvägen i Stockholm – där företrädare för den svenska samhällseliten bor – plågas av en eskalerande otrygghet med stölder och knarkhandel. Politikerna har nu kallat till trygghetsmöte, rapporterar Aftonbladet.

Dela artikeln

Aftonbladet har pratat med boende på Strandvägen som berättar att allt var frid och fröjd fram till förra året.

– Då kom en förändring. Vi vet inte vad som hände, men på parkeringen började det dyka upp bilar och gäng samtidigt som klock- och mobilstölder blev ovanligt många, säger en kvinnlig restaurangägare till tidningen.

Den exklusiva gatan på Östermalm har om kvällarna blivit en samlingspunkt för knarkhandlare, tjuvar och unga män som ägnar sig åt högljudd så kallad streetracing.

Tar omvägar hem
Boende larmar om att de tar omvägar hem och att många kan komma att flytta om situationen inte förbättras.

Den tidigare moderate partiledaren Ulf Adelsohn, som har bott på Strandvägen sedan 1986, pratar om "unga herrar, droger och snabba bilar". På bilarna har de ofta öppna bakluckor och spelar hög musik så att det "låter fruktansvärt", säger Adelsohn till Aftonbladet.

Andrea Hedin (M), ordförande för Östermalms stadsdelsnämnd, kallade nyligen till trygghetsmöte för boende i området, med stadsdelsnämnden och polisen. Hon säger att hon sedan dess har fått ett 50-tal samtal om problemen i området.

Hedin vill ha ökad polisnärvaro vid Strandvägen, patrullerande väktare samt införa planteringar och en hundgård så att de boende inte behöver ta genvägar hem. En annan lösning är enligt henne att införa rödljus vid samtliga stopp nattetid.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.