Foto: Chas B/Polisen

Marockaner rånar och sexofredar flickor i Stockholm – Polisen: "Stort problem"

Publicerad 24 januari 2016 kl 20.29
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Marockaner som rånar och sexofredar flickor är ett stort problem i Stockholm rapporterade SVT igår. Den bilden bekräftas nu av Södermalmspolisens chef Peter Ågren.
– Ja, så är det ju. Det är ett stort problem, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

En poliskår som går på knäna och inte längre orkar göra sitt jobb på grund av hundratals flyktingbarn från Marocko och övriga Nordafrika som ägnar sig åt kriminalitet i centrala Stockholm. Det var en bild som Sveriges Television igår målade upp i en artikel som fått stor spridning i sociala medier.

– De här killarna är ett enormt problem för oss. De snor grejer överallt och misshandlar ordningsvakter på centralen. Tar tjejer mellan benen och ger dem örfilar när de säger ifrån. Alla poliser vet om det här, säger en anonym poliskälla till den skattefinansierade TV-kanalen.

Peter Ågren är chef för polisen på Södermalm och har arbetat som polis i centrala Stockholm i många år. Han bekräftar flera av de uppgifter som den anonyme poliskällan berättar om för SVT och att det rör sig om ett stort antal nordafrikaner.

– Det är vår uppfattning att det är många i alla fall, så kan jag säga. Men jag har inte räknat eller så, jag lyssnar bara på vad våra medarbetare säger, förklarar han för Fria Tider.

Men hur stort problem är de här gatubarnen för polisen, för de målas i artikeln upp som ett väldigt stort problem?
– Ja, så är det ju. Det är ett stort problem. Just som jag har sagt tidigare att det är okontrollerat eftersom man inte har någon vårdnadshavare till de här. Man har inte koll helt enkelt, man har bara utsett gode män till de här.

"Kulturproblematik"
Ågren säger att marockanerna ger sig på och ofredar och våldtar kvinnor och flickor och att det beteendet är en del av deras kultur.

– Det kan vara av olika grad. Alltifrån att man tar på kroppen på ett sätt som egentligen inte är ett sexuellt ofredande till att det faktiskt också är handlingar som kan rubriceras som våldtäkt, säger han och tillägger:

– Och det tycker väl jag att vi har identifierat gemensamt att det är en kulturproblematik.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.