Staten & Researchgruppen
Martin Fredriksson (infälld) talar ut om sin tid som vänsterextrem informatör hos Säkerhetspolisen.

Martin Fredriksson: Jag hackade datorer åt Säpo

Publicerad 29 februari 2016 kl 12.20

Inrikes. Den kriminelle vänsterextremisten Martin Fredriksson berättar nu att han anlitades av Säkerhetspolisen för att hacka politiska motståndares datorer. Säpo vägrar dock kommentera uppgifterna.
– Vi bekräftar aldrig någonsin om någon lämnat information till Säkerhetspolisen, säger presstalesmannen Fredrik Milder.

Dela artikeln

I en serie inlägg på Twitter erkände Martin Fredriksson på måndagsmorgonen en lång rad brott som han har begått men aldrig lagförts för.

Bland annat beskriver vänsterextremisten hur han i början av 00-talet systematiskt började hacka meningsmotståndares mejlkonton och datorer och föra in uppgifterna i en databas.

"Den första posten jag lade in i databasen över epost-adresser var 2002. Sammanlagt förde jag in 34466 poster", skriver han.

Han använde sig bland annat av ett spel för att "tömma" olika personers datorer via chattprogrammet ICQ.

"En gång dygnade jag och lyckades infektera fem datorer med trojanen. Drog ner bilder. Chatloggar. Epost."

År 2004 värvades Martin Fredriksson som informatör åt Säpo, samtidigt som han jobbade åt den vänsterextrema underrättelsetjänsten AFA Dokumentation (senare Researchgruppen). Han började då dela med sig av uppgifter han kommit över via olagliga dataintrång till Säpo, uppger han själv.

"Högintressant för säpo var alltså grejer om vapen, planerad brottslighet, men också revenge porn. Skicka inte sånt, det är så jävla dumt", skriver Fredriksson på Twitter.

"Nån sitter och läser av det och skickar till fel person och vips så är ditt ex informatör på dig", fortsätter han.

Martin Fredriksson beklagar också att Säpo inte var intresserade av att övervaka personer knutna till Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna på grund av "regler".

Säkerhetspolisen vill inte bekräfta uppgifterna.

– Vi bekräftar aldrig någonsin om någon lämnat information till Säkerhetspolisen, arbetat som källa eller liknande, säger Säpos presstalesman Fredrik Milder.

Han kan inte svara på om Säpo rent generellt har för vana att anlita kriminella personer som tillåts begå brott för att komma över information.

– Jag går ytterst sällan in på enskilda ärenden. Jag kan inte prata utifrån hypotetiska situationer. Jag har inte mer information att lämna.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda efter tågolycka

Korsade spår i centrala Örebro. Tredje personen ännu inte identifierad.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.