Våldtäkten på M/S Galaxy
M/S Galaxy i bakgrunden. Obs! Bilden är ett montage.

Fyra invandrare anhållna för våldtäkten på M/S Galaxy

Publicerad 31 mars 2016 kl 10.01
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Fyra unga invandrare har under natten anhållits misstänkta för gårdagens gruppvåldtäkt mot en kvinna ombord på Finlandsbåten M/S Galaxy. Åklagare Angelica Runesson, som ansvarar för målet, är mycket förtegen om detaljer i målet.
– I nuläget lämnar inte jag någon information, säger hon till Fria Tider.

Dela artikeln

En av de våldtäktsmisstänkta män som under natten anhölls är 18 medan de tre andra är 19 år gamla. Alla fyra är folkbokförda i Västerås.

– Jag har pratat med utredaren och åklagaren och de säger att vi inte har någon mer information att lämna än att vi för närvarande utreder en grov våldtäkt på en Finlandsbåt, säger Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren till Fria Tider under förmiddagen.

– Det är fyra personer anhållna för brottet och man ska hålla en mängd förhör under dagen så åklagaren kan göra en ny bedömning om de ska vara fortsatt anhållna eller inte, fortsätter han.

Enligt Skatteverkets folkbokföringsregister är tre av de anhållna männen utomeuropeiska invandrare medan den fjärde kommer från Balkan. Ingen av dem är född i Sverige och en av dem är dömd för tidigare brottslighet. De anhölls av åklagare efter förhör.

Här är invandrarna som misstänks för gruppvåldtäkten

– Anhållningsförhören hölls igår kväll och åklagaren fattade beslut vid midnatt om att de skulle anhållas, berättar Lindgren.

Åklagaren tystlåten
Angelica Runesson på City åklagarkammare är den åklagare som ansvarar för målet. Hon säger till Fria Tider att hon inte vill avslöja något om offrets ålder eller om offret var bekant med gärningsmännen sedan tidigare.

– I nuläget lämnar inte jag någon information om målsäganden alls. Det kan du nog räkna ut varför, säger hon och fortsätter:

– Det som är prioriterat är att hålla förhör med de misstänkta med offentliga försvarare, det är den information jag gått ut med.

När Fria Tider pratar med åklagaren vill hon inte ens kommentera offrets kön, men under dagen har hon gått ut med att det rör sig om en kvinna.

När de fyra misstänkta männen förhörts ska Runesson ta ställning till om de ska vara fortsatt frihetsberövade eller ej.

– Jag kommer få en återkoppling efter de här förhören som jag berättade om, då kommer jag fatta beslut om det, säger hon.

Åklagaren säger också att hon inte är säker på att alla fyra anhållna kommer hinna förhöras under dagen. Hon vill heller inte uttala sig om det kan bli aktuellt med fler gripanden eller inte.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.