Våldtäkten på M/S Galaxy

Fyra åtalade frias från anklagelse om våldtäkt på M/S Galaxy

Publicerad 17 juni 2016 kl 12.57
Av Mattias Albinsson

Inrikes. De fyra män som åtalats misstänkta för gruppvåldtäkt på M/S Galaxy den 30 mars i år friades idag av Stockholms tingsrätt.

Gilla artikeln på Facebook

Domstolen anser att den tonårsflicka som anmält att hon gruppvåldtagits i en hytt ombord i samband med en studentkryssning i själva verket hade frivilligt sex med flera unga män.

Tingsrätten tror mer på de fyra åtalades berättelser, två invandrare från Balkan, en irakier och en man med afrikansk invandrarbakgrund än på flickans berättelse. Inget av de vittnesmål som lämnats av vittnen till händelserna före och efter det påstådda övergreppet "motbevisar de åtalades berättelser", konstaterar domstolen.

En av tonårsflickans väninnor var till en början med inne i hytten, men fick "panik" och gick därifrån när en man som enligt henne var åt "negerhållet" drog ned sina byxor och visade upp sitt könsorgan. Enligt domen litar hon inte på utländska killar och lämnade sin väninna ensam i hytten tillsammans med invandrargänget.

Efter det ska gruppvåldtäkten ha inträffat. Den unga flickan uppger att hon aldrig hade stannat kvar i hytten ensam med flera okända män om hon varit nykter. Hon påstår att hon inte är "den typen av tjej som ligger med tre, fyra killar på en och samma gång." Hon säger också att hon bara har "svaga minnesbilder av händelsen".

Domstolen väljer att ogilla åtalet eftersom utredningen inte visar att "omständigheterna i hytten var sådana att [flickan] befann sig i en särskilt utsatt situation i lagtextens mening."


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0