John McAfees död

McAfee: Om jag dör i cellen är det inte självmord

Publicerad 24 juni 2021 kl 13.17

Utrikes. Datasäkerhetsexperten John McAfee har hittats död i sin häktescell i Spanien efter ett beslut om att han ska utlämnas till USA som misstänker honom för skattebrott, rapporterar flera medier. Enligt fängelset är det ett självmord, rapporterar Reuters. Vad som inte rapporteras är dock att McAfee själv sagt att om han dör i cellen så har han mördats.

Gilla artikeln på Facebook

McAfee, 75, hittades död i sin fängelsecell nära Barcelona. En talesman för fångvården i Katalonien säger att han uppenbarligen begått självmord. Enligt nyhetsbyrån Reuters hängde han sig själv.

Antivirus­gurun har flera gånger hävdat att anklagelserna mot honom är politiskt motiverade och att han, om han skulle hittas död i sin cell, har blivit utsatt för ett lönnmord.

Efter att han greps på Barcelonas flygplats i oktober förra året förklarade han själv i ett Twitter-inlägg att om han hittas hängd i sin cell så är det inte han själv som har gjort det.

USA anklagar McAfee för att inte ha lämnat in några deklarationer mellan 2014 och 2018, vilket kan leda till 30 års fängelse i USA. Själv hävdar McAfee att anklagelserna är politiskt motiverade.

I en intervju med konspirationssajten InfoWars 2013 berättade McAfee hur han använt sin mjukvara för att bland annat spionera på amerikanska makthavare genom att slå på mikrofonen på deras datorer och lyssna på vad som sägs i rummet.

McAfees förmögenhet kommer från succén som hans antivirusprogram fick på 1980- och 1990-talen. Ett program som fortfarande bär hans namn. På senare år har han varit en profil inom ämnet kryptovalutor och hade över en miljon följare på Twitter.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.