USA:s presidentval 2020

Michael Moore varnar: Trump vinner igen

Publicerad 31 augusti 2020 kl 19.56

Utrikes. Donald Trump knappar in på Joe Biden och entusiasmen hos presidentens anhängare har "sprängt alla gränser". Det konstaterar vänsteraktivisten och dokumentärfilmaren Michael Moore i ett desperat Facebookinlägg.

Gilla artikeln på Facebook

Michael Moore hånades av andra vänsterprofiler när han för fyra år sedan förutspådde att Donald Trump skulle vinna det amerikanska presidentvalet.

Då visade ju alla opinionsmätningar att Hillary Clinton gick en trygg seger till mötes – men Moore byggde sin bedömning på stämningarna hos den vita arbetarklassen i avgörande delstater som hans egen hemstat Michigan.

Idag tyder mätningarna återigen på en förlust för Trump. Men Michael Moore varnar för att den sittande presidenten trots allt kommer att bli omvald.

"Är du redo för en Trump-seger? Är du mentalt förberedd på att bli överlistad av Trump igen?" skriver dokumentärfilmaren i ett ödesmättat inlägg på Facebook på fredagen.

Han konstaterar bland annat att Donald Trump håller på att gå om Joe Biden i så kallade swingstater som Minnesota och Michigan.

"Jag varnar dig nästan 10 veckor i förväg. Entusiasmen hos de 60 miljoner personer som utgör Trumps väljarbas har SPRÄNGT ALLA GRÄNSER!"

I det desperata inlägget uppmanar Michael Moore sina anhängare att göra allt för att förhindra en valvinst för presidenten.

"Räkna inte med att Demokraterna kommer få bort Trump. DU måste se till att bli av med Trump. VI måste vakna upp varje dag under de kommande 67 dagarna och se till att var och en av oss får hundra människor att gå och rösta. AGERA NU!" avslutar han.

Moores inlägg har inte gått Donald Trump förbi.

"Michael vet!!!" skriver presidenten i ett inlägg på Twitter.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0