Genrebild.

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

Publicerad 23 augusti 2019 kl 11.01

Inrikes. Den invandringskritiska kommunen Staffanstorp fortsätter sina framgångar. Nu bygger Microsoft ett världsledande datacenter på orten.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan invandringskritiker tagit makten i Staffanstorp har kommunen blivit alltmer populär. Kommunen styrs idag av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Och framgångarna fortsätter.

Idag offentliggör kommunen att Staffanstorp blir platsen för Microsofts nya datacenter.

"Staffanstorp har valts ut av Microsoft efter en omfattande process med fler än 35 olika vägda kriterier som utvärderats av företaget, bland annat tillgången till kvalificerad arbetskraft och kraftförsörjning", skriver kommunen på sin hemsida.

– Microsofts pågående mångmiljardsatsning i Staffanstorp blir den största företagsetableringen i kommunens historia. Det är väldigt glädjande att – efter ett år av konstruktiva samtal – kunna berätta att Microsoft väljer att bygga ett datacenter i världsklass och etablera sig i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Byggandet av Microsofts datacenter har redan inletts, bland annat med förberedande markarbeten. Under de kommande månaderna kommer arbetet med huvudbyggnaden att påbörjas.

– Det är svårt att överskatta betydelsen av Microsofts storsatsning i Staffanstorp. Dels blir Microsoft en av kommunens största arbetsgivare, dels kommer företaget långsiktigt att bidra till lokalsamhället genom sociala fonder till kommunens verksamhet och vårt lokalsamhälle, säger Sonesson och fortsätter:

– I samtalen om hur de sociala fonderna kan gagna lokalsamhället har det framgått att det inte handlar om obetydliga resurser. Även om ingenting är definitivt bestämt ännu, kan jag avslöja att diskussionerna rört bland annat skola och utbildning, miljöprojekt, främjande av det lokala näringslivet och kulturhistoriska insatser. Samtalen kommer att fortsätta och inkludera företrädare för det lokala samhället.


Nyheter från förstasidan

Beskedet från Italiens nya vänsterregering: Invandringen ska öka

Sätter stopp för Salvinis tuffa politik. Nu ska invandringen från tredje världen till Europa fortsätta – och Tyskland hjälper till.0 

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Mer från Inrikes

Bombade huset i Lund har totalevakuerats

Initiala teorin ifrågasätts.. Butiksägaren tror inte bomben var riktad mot affären.0 

Josefsson: Sverige har blivit en apartheidstat

Totalsågar politikerna.. "Oavsett vilken regering vi haft så har segregationen tilltagit."0 

Sölvesborg vill skicka nyanlända till S-kommuner: Ni som sa det var lönsamt

SD:s fräcka utspel.. "Vi erbjuder nu röda kommuner att ta emot Sölvesborgs nyanlända, då flera framhållit att det är en stor ekonomisk vinst."0 

Sidor

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0