Genrebild.

Microsoft bygger datacenter i Staffanstorp

Publicerad 23 augusti 2019 kl 11.01

Inrikes. Den invandringskritiska kommunen Staffanstorp fortsätter sina framgångar. Nu bygger Microsoft ett världsledande datacenter på orten.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan invandringskritiker tagit makten i Staffanstorp har kommunen blivit alltmer populär. Kommunen styrs idag av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Och framgångarna fortsätter.

Idag offentliggör kommunen att Staffanstorp blir platsen för Microsofts nya datacenter.

"Staffanstorp har valts ut av Microsoft efter en omfattande process med fler än 35 olika vägda kriterier som utvärderats av företaget, bland annat tillgången till kvalificerad arbetskraft och kraftförsörjning", skriver kommunen på sin hemsida.

– Microsofts pågående mångmiljardsatsning i Staffanstorp blir den största företagsetableringen i kommunens historia. Det är väldigt glädjande att – efter ett år av konstruktiva samtal – kunna berätta att Microsoft väljer att bygga ett datacenter i världsklass och etablera sig i Staffanstorp, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp.

Byggandet av Microsofts datacenter har redan inletts, bland annat med förberedande markarbeten. Under de kommande månaderna kommer arbetet med huvudbyggnaden att påbörjas.

– Det är svårt att överskatta betydelsen av Microsofts storsatsning i Staffanstorp. Dels blir Microsoft en av kommunens största arbetsgivare, dels kommer företaget långsiktigt att bidra till lokalsamhället genom sociala fonder till kommunens verksamhet och vårt lokalsamhälle, säger Sonesson och fortsätter:

– I samtalen om hur de sociala fonderna kan gagna lokalsamhället har det framgått att det inte handlar om obetydliga resurser. Även om ingenting är definitivt bestämt ännu, kan jag avslöja att diskussionerna rört bland annat skola och utbildning, miljöprojekt, främjande av det lokala näringslivet och kulturhistoriska insatser. Samtalen kommer att fortsätta och inkludera företrädare för det lokala samhället.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Sverige påminner om Gorbatjovs Sovjet, enligt Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Forskare varnar: WHO underskattar faran med viruset. Coronaviruset tydligt mer smittsamt än WHO räknar med.0 

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0