Kvinnomisshandlaren i Gamla stan
Obs! Bilden är ett montage.

Misshandlade kvinna i Gamla stan – utvisas i privatplan

Publicerad 8 april 2016 kl 20.38
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Den tunisiske man som i januari i år misshandlade en kvinna i Gamla stan i Stockholm har nu utvisats från Sverige, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen utvisades till Danmark i ett specialchartrat flygplan. Prislappen för det blev 80.700 kronor, utöver kostnader för personal och andra extra utgifter.

När den tunisiske mannen sökte asyl i Sverige påstod han att han var 21 år gammal, men i polisförhör har han erkänt att i själv verket är 33 år. Han påstår dessutom att han egentligen kommer från Algeriet.

Misshandlade kvinna
Den 5 januari i år misshandlade tunisiern en svensk småbarnsmamma på Gamla stans tunnelbanestation i Stockholm. Anledningen var att hon stoppat honom från att stjäla från en äldre kvinna.

Tunisiern gick till rasande attack mot kvinnan, inför ögonen på hennes barn, och slog, sparkade och spottade på henne. Han sprang därefter ut från stationen, utan att någon ingrep mot honom.

För misshandeln dömdes han till två månaders fängelse och utvisning.

Det var andra gången som tunisiern utvisades från Sverige. I oktober 2013 utvisades han till Norge eftersom hans asylärende enligt Dublinförordningen skulle avgöras där. Tre månader senare hade han tagit sig tillbaka till Sverige.

Den aggressive mannen greps 8 januari misstänkt för hot mot tjänsteman. När han kördes till Migrationsverkets förvar i Märsta kände personalen igen honom som den efterlyste man som tre dagar tidigare misshandlat en kvinna i Gamla stan.

Enligt polisen är mannen sedan tidigare känd för sitt våldsamma beteende och ska bland annat ha uppviglat andra asylsökare till våld och rymning från förvaret.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0