Kvinnomisshandlaren i Gamla stan

Ställdes inför rätta med spottsäker huva

Publicerad 22 februari 2016 kl 15.24

Inrikes. Den 21-årige arab som misshandlade en kvinna vid Gamla stans tunnelbanestation i Stockholm dömdes idag till två månaders fängelse, rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 5 januari som småbarnsmamman blev vittne till hur 21-åringen försökte stjäla från en äldre kvinna.

När mamman sade till mannen svarade han med att sparka och slå henne och spotta henne i ansiktet – inför ögonen på de två små barnen.

Efter att övervakningsbilder från händelsen spridits i media greps mannen av polis några dagar senare misstänkt för ett annat brott.

Idag ställdes 21-åringen, som är tunisisk medborgare och tidigare har utvisats ur Sverige, inför rätta. Enligt Expressen togs han till rättssalen i bojor och med en "spottsäker huva" över ansiktet. Han anklagade personalen på häktet för att ha misshandlat honom och påstod att polisen hade blandat ihop honom med en annan arab.

Småbarnsmamman var dock säker på att det var rätt person som åtalades.

– Jag känner igen honom. Jag känner igen de där ögonen, den där blicken. Jag vet att det är han, sade hon enligt Expressen.

Efter förhandlingen dömdes 21-åringen till två månaders fängelse för misshandel och ofredande. Åklagaren hade yrkat att han även skulle dömas för försök till grov stöld, men den punkten ogillades av tingsrätten.

Den dömde sökte asyl i Sverige 2013 efter att tidigare ha varit i Norge, Danmark, Grekland och Tyskland. I oktober 2013 utvisades han till Norge eftersom hans asylärende enligt Dublinförordningen ska avgöras där. Tre månader senare hade han tagit sig tillbaka till Sverige.

Den 8 januari greps 21-åringen misstänkt för hot mot tjänsteman. Polisen visste då inte om att han tre dagar tidigare misshandlat kvinnan i Gamla stan, men eftersom det fanns ett utvisningsbeslut mot honom kördes han till Migrationsverkets förvar i Märsta. Där kände sedan personalen igen kvinnomisshandlaren efter att polisen gått ut med övervakningsbilderna på honom.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Irak börjar ta hem medborgare från vitryska gränsen

Ordnar en återresa åt de som gett upp. "Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt".0 

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0