Misslyckad terrorist sprängde benen av sig själv i Bangkok

Publicerad 14 februari 2012 kl 20.42

Utrikes.Det gick vilt till i Bangkok imorse när polisen skulle gripa tre iranier som - troligtvis av misstag - sprängt ett hus i luften. Det hela slutade med att en av iranierna sprängde benen av sig själv med en handgranat.

Gilla artikeln på Facebook

En serie av bisarra explosioner inträffade utanför en skola i Bangkok imorse. Först sprängdes ett hus i luften där tre terrormistänkta iranier hållit till sedan en tid. Efter explosionen flydde två av iranierna från platsen, men Saedi Moradi (på bilden) misslyckades med flykten.

Efter sprängningen ska Moradi ha försökt stoppa en taxi, men den thailändske taxichauffören ska ha vägrat köra den blodige iraniern från platsen och istället tillkallat polis. När polisen omringde Moradi kastade han en handgranat mot poliserna. Granaten kom dock tillbaka illa kvickt och detonerade framför Moradi, som förlorade båda benen i explosionen.

Händelserna i Bangkok inträffade bara en dag efter att israeliska diplomater utsatts för koordinerade attacker som Tel Aviv skyllt på Iran. En bomb fästes med magneter på en diplomatbil i den indiska huvudstaden New Delhi. När den exploderade så skadades en israelisk diplomat, hans fru och ytterligare två
personer.

Inslag i Sky News:


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0