Farid Vaziri.

Misstänkt väskmördare gömmer sig utomlands

Publicerad 28 maj 2024 kl 17.51

Efterlyst. Farid Vaziri, 23, misstänks för mord på Värmdö och är internationellt efterlyst. Nu går polisen ut med namn och bild – och ber om allmänhetens hjälp med att hitta honom.

Dela artikeln

Den 10 mars påträffades en man i 35-årsåldern död i en väska i ett skogsparti intill väg 222 Värmdöleden. Flera misstänkta gärningsmän flydde därefter ut ur landet.

För några dagar sedan greps en kvinna som varit häktad i sin utevaro för mordet. Hon greps i Elk Grove i Kalifornien i USA i ett samarbete mellan svensk och amerikansk polis.

Hennes make Farid Vaziri befinner sig fortfarande på fri fot. Han bedöms använda en annan identitet och är internationellt efterlyst misstänkt för mord. Han har iakttagits i samma område i Elk Grove som kvinnan greps i och där delar av hennes släkt bor.

Polisen ber nu om allmänhetens hjälp att hitta Farid Vaziri så att han kan gripas. Ring 114 14 om du har några uppgifter att lämna.

Sedan tidigare har en man som varit häktad i sin utevaro, gripits och sitter frihetsberövad i USA, Kalifornien. En utlämningsprocess pågår.

Vid gripandet av kvinnan i Elk Grove frihetsberövades samtidigt hennes syster i ett amerikanskt migrationsärende. Arbete pågår för att kunna höra även systern som misstänkt i Värmdömordet.

Ytterligare en man som misstänks för mord och gravfridsbrott är häktad och frihetsberövad i Sverige sedan tidigare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.