Morgan Johansson (S) t.v., Jonas Andersson (SD) t.h.

Regeringens lagförslag sågas: "Tinderdejt kommer räcka för familjeåterförening"

Publicerad 18 januari 2021 kl 17.23

Inrikes. Regeringens lagförslag till en ännu mer liberal invandringspolitik vore en katastrof för Sverige. Förslagen måste därför slopas, kräver två av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter på Aftonbladet Debatt.

Dela artikeln

Sverigedemokraterna riktar nu stark kritik mot Löfvenregeringens försök att ytterligare liberalisera svensk invandringspolitik.

Enligt partiet är den rödgröna regeringens politik som en hydra, ett månghövdat vidunder som genast får nya "världsfrånvända" huvuden så fort riksdagen hugger av dem.

En fredagskväll i december förra året försökte regeringen smyga igenom tre nya lagförslag.

Förslagen innebär att så kallade kvotflyktingar ska få undantag från försörjningskraven för att kunna hämta hit fler familjemedlemmar och de invandrare som väntat länge på beslut ska ändå få uppehållstillstånd om de etablerat en "särskild anknytning till Sverige".

"En ny Tinderdejt ska i princip jämställas med ett långvarigt äktenskap vid familjeåterförening. Regeringen menar att lagen behövs för att tillvarata hbt-rättigheter, men faktum är att just denna problematik redan behandlas i kommitténs betänkande", skriver SD-politikerna Jonas Andersson och Jennie Åfeldt i Aftonbladet.

Enligt SD var det migrationsminister Morgan Johansson (S) som tog fram förslagen för att förhindra en regeringskris, sedan Miljöpartiet krävt mer liberal invandringspolitik.

Förslagen sågas även i remissinstanserna.

Bland annat saknas det kostnadsanalyser och hela den reglerade invandringen hotas om förslagen går igenom, påpekas det. Dessutom kommer ännu fler invandrare stanna kvar i landet illegalt om de vet att de ändå till slut får uppehållstillstånd, lyder kritiken.

Remissinstansernas tunga kritik måste leda till att regeringen slopar förslagen, enligt SD.

"Vi kommer att göra allt i vår makt för att stoppa alla liberaliseringar, alla nya undantag och alla nya kryphål. Ska Sverige kunna förändras i rätt riktning, så behövs en migrationslagstiftning som är förutsägbar, långsiktig och konsekvent. Det måste vara slut med gymnasieamnestier och Tinderlagar", skriver SD-politikerna.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Mer från Inrikes

Systrar misstänks för gruppvåldtäkt

Arabiska duon begärs häktad.. Fem män också misstänkta för dådet i Rissne.0 

Bibliotekets PK-gallring får JO-kritik

Tillrättavisning för kulturnämnden i Göteborg.. Skänkte bort Lena Anderssons böcker efter kontroversiellt utspel.0 

1.000 kronor för att få sin bil uppeldad i Rosengård

Polisens uppgifter.. Uppskattar att varannan brand är ett försäkringsbedrägeri.0 

Vetenskap

AI-assistent tränas för svensk offentlig sektor. Ska göra det lättare för dem som arbetar inom vården.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0