Morgan Johansson (S) t.v., Jonas Andersson (SD) t.h.

Regeringens lagförslag sågas: "Tinderdejt kommer räcka för familjeåterförening"

Publicerad 18 januari 2021 kl 17.23

Inrikes. Regeringens lagförslag till en ännu mer liberal invandringspolitik vore en katastrof för Sverige. Förslagen måste därför slopas, kräver två av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter på Aftonbladet Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Sverigedemokraterna riktar nu stark kritik mot Löfvenregeringens försök att ytterligare liberalisera svensk invandringspolitik.

Enligt partiet är den rödgröna regeringens politik som en hydra, ett månghövdat vidunder som genast får nya "världsfrånvända" huvuden så fort riksdagen hugger av dem.

En fredagskväll i december förra året försökte regeringen smyga igenom tre nya lagförslag.

Förslagen innebär att så kallade kvotflyktingar ska få undantag från försörjningskraven för att kunna hämta hit fler familjemedlemmar och de invandrare som väntat länge på beslut ska ändå få uppehållstillstånd om de etablerat en "särskild anknytning till Sverige".

"En ny Tinderdejt ska i princip jämställas med ett långvarigt äktenskap vid familjeåterförening. Regeringen menar att lagen behövs för att tillvarata hbt-rättigheter, men faktum är att just denna problematik redan behandlas i kommitténs betänkande", skriver SD-politikerna Jonas Andersson och Jennie Åfeldt i Aftonbladet.

Enligt SD var det migrationsminister Morgan Johansson (S) som tog fram förslagen för att förhindra en regeringskris, sedan Miljöpartiet krävt mer liberal invandringspolitik.

Förslagen sågas även i remissinstanserna.

Bland annat saknas det kostnadsanalyser och hela den reglerade invandringen hotas om förslagen går igenom, påpekas det. Dessutom kommer ännu fler invandrare stanna kvar i landet illegalt om de vet att de ändå till slut får uppehållstillstånd, lyder kritiken.

Remissinstansernas tunga kritik måste leda till att regeringen slopar förslagen, enligt SD.

"Vi kommer att göra allt i vår makt för att stoppa alla liberaliseringar, alla nya undantag och alla nya kryphål. Ska Sverige kunna förändras i rätt riktning, så behövs en migrationslagstiftning som är förutsägbar, långsiktig och konsekvent. Det måste vara slut med gymnasieamnestier och Tinderlagar", skriver SD-politikerna.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

"Sveriges Soros" förlorar tvist mot staten. Riskkapitalisten Gabriel Urwitz, 71, tvingas punga ut igen.0 

Vetenskap

Corona ökar risken att föda för tidigt. Gravida kvinnor läggs till som riskgrupp.0 

Populär kemikalie ger barn lägre IQ. Finns överallt – först nu har den undersökts.0 

Kultur