Löfven i Saudiarabien

MP-kritik mot Löfvens resa med Wallenberg

Publicerad 25 oktober 2016 kl 10.48

Inrikes. Miljöpartiet är kritiska till att statsminister Stefan Löfven på eget bevåg valde att besöka Saudiarabien tillsammans med den svenske oligarken Marcus Wallenberg, rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Saudiresan, som utannonserades bara ett par dagar innan Löfven och Wallenberg tog planet till Riyadh, hade enligt uppgift inte förankrats hos MP:s språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin.

– Resan har inte förankrats eller beretts internt enligt de gängse procedurer som satts upp, säger en källa till Expressen.

Enligt Expressen har besöket i Saudiarabien väck kraftig intern kritik inom MP, och flera riksdagsledamöter från partiet ska ha förklarat att de tänker "gå till botten" med vad det var statsministern och oligarken egentligen kom överens om med den arabiska ökendiktaturen.

Enligt uppgift var det Marcus Wallenberg som efter hemliga påtryckningar lyckades få regeringen att gå med på att driva igenom den hårt kritiserade Saudiaffären, som gick ut på att i strid mot reglerna och med hjälp av bulvanföretag bygga en hemlig vapenfabrik i Saudiarabien.

 


Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Feminiseringen av högskolan tros förklara minskad produktivitet. Fokus på "mjuka värden" och vänsteraktivism ger nedslående resultat.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0