Gruppvåldtäkten i Mariannelund

Sju dömda för gängvåldtäkt i Mariannelund

Publicerad 11 april 2012 kl 20.40

Inrikes.De afghanska asylsökarna klappade i händerna medan de våldtog en svensk tvåbarnsmamma i småländska Mariannelund förra året. Idag dömde Eksjö Tingsrätt majoriteten av de åtalade till fängelse och därefter utvisning. Den våldtagna kvinnan lider fortfarande av psykiska problem efter den grova gängvåldtäkten.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i december förra året som tvåbarnsmamman var på fest i Migrationsverkets lokaler tillsammans med Rafi Bahaduri som bjudit in henne och ett antal andra män.

Under kvällen lämnade Bahaduri huset "för att köpa groggvirke". Efter det att han lämnade huset bar tre män tvåbarnsmamman till en säng och började klä av henne. Kvinnan trodde till en början att det var ett slags skämt, men då hon insåg att hon skulle bli våldtagen så började hon skrika och slå huvudet i väggen så att grannarna skulle höra.

Minst sju män turades om att våldta tvåbarnsmamman och vissa av dem våldtog henne flera gånger. Våldtäktsmännen ska enligt kvinnans vittnesmål ha stått och klappat händer, skrattat och jollrat. När sedan Bahaduri kom tillbaka till huset var kvinnan chockad och täckt av blod. Trots detta våldtog han henne.

När polisen tog sig in i lägenheten hade kvinnan blåmärken på höft, hals och armar och bulor på huvudet och hon upplevde en extrem smärta i underlivet. Hon tvingades sitta i rullstol i en hel månad efter den grova våldtäkten.

Offrets mamma förtvivlad
- Jag körde då till sjukhuset i Eksjö och fick se min dotter som låg som en liten fågelunge, stel i ansiktet, apatisk och med stora ögon. Vi lånade en rullstol och hon tog henne till bilen. Hon var öm i hela kroppen och det var svårt att få in henne i bilen, säger kvinnans mamma.

- Väl hemma sov jag med min dotter som var i fullständig chock. Hon kräktes, sov och skrek. På morgonen åkte vi in till Västerviks sjukhus för att få hjälp, fortsätter hon.

Fängelse och utvisning
Tingsrätten går helt på offrets linje mot gärningsmännens nekande. Rätten påpekar att det i stort sett inte finns någon samstämmighet mellan männens uppgifter. Till detta kommer massiv DNA-bevisning och vittnesmål från en granne i huset där våldtäkten ägde rum, som hörde vad han trodde var barngråt och -skrik.

De sju våldtäktsmännen döms till mellan 4,5 och 6,5 års fängelse. Samtliga, förutom Bahaduri, utvisas ur landet efter avtjänat straff. Då Bahaduri har permanent uppehållstillstånd kan han inte utvisas, trots att han inte är svensk medborgare.

Parallellt med rättegången för våldtäkten mot kvinnan i Mariannelund har Bahaduri också dömts till fängelse för en annan orelaterad våldtäkt. Han har dessutom tidigare dömts för bland annat bedrägeri, olaga hot, häleri, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

Hemska mardrömmar
Efter våldtäkten behandlades tvåbarnsmamman ett par veckor på ett behandlingshem där hon i ett apatiskt tillstånd stängde av omgivningen. Hon kan fortfarande inte sova ensam på nätterna, har mardrömmar och återupplever händelserna. För att klara vardagen tar hon stämningshöjande och antidepressiva tabletter och för att klara av rättegången var hon tvungen att ta lugnande medel.

Offret yrkade på 750 000 kronor i skadestånd men rätten fastslog summan till 300 000 kronor. Advokatkostnaderna för gärningsmännen uppgår till 2,3 miljoner kronor och betalas av svenska skattebetalare.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Säpo vill förbjuda "terrorpropaganda"

Svårt att förena yttrandefrihet och invandring. Därför föreslår Säkerhetspolisen långtgående begränsningar – av yttrandefriheten.0 

Ekonominyheter

"Libra" ska konkurrera med bitcoin. Stora betaltjänster är med på projektet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Ivar Arpis text för upp frågan om Sveriges förslumning till debatt.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0