Asylsexvåldet
STÖTTE PÅ MOTSTÅND: Muhammed hade tydliga klös- och bitmärken i ansiktet när polisen fotograferade honom efter våldtäktsförsöket vid brandstationen i Ängelholm.

Muhammed, 30, försökte våldta svenska Josefine – stoppades av feministisk räddningspatrull

Publicerad 22 januari 2016 kl 18.53

Inrikes. 30-årige Muhammed attackerade och försökte våldta en ung svensk kvinna som var på väg hem från krogen. Men kvinnan hade änglavakt och räddades i sista stund av två damer från kommunens trygghetspatrull.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Muhammed försökte bortförklara de bitmärken han fått i samband med våldtäktsförsöket med att han ramlat omkull och slagit sig.

Överfallet skedde i slutet av maj förra året. Den unga kvinnan hade kommit ifrån sitt sällskap efter att ha besökt Harrys i centrala Ängelholm.

När kvinnan satt och väntade i en busskur dök 30-årige Muhammed plötsligt upp. När hon gick därifrån följde han efter henne flera hundra meter trots att hon skrek åt honom att han skulle lämna henne i fred.

Vid parken mittemot brandstationen gick Muhammed till attack. Han tog ett grepp bakifrån om kvinnans bröstkorg och axlar och välte henne ner henne på marken. Efter att ha satt sig gränsle över hennes höfter proklamerade Muhammed plötsligt, enligt domen från Helsingborgs tingsrätt:

– Du måste vilja ha sex med mig, medan han gjorde juckande rörelser mot hennes ben.

När kvinnan försökte ta sig loss tryckte han ner hennes bröstkorg, axlar och hals och tog tag i hennes armar så att hon inte skulle kunna slå honom. Han försökte flera gånger kyssa henne, men kvinnan svarade med att bita honom i läppen.

Att brottet endast blev ett våldtäktsförsök beror på att två damer från kommunens "trygghetspatrull" ryckte in och stoppade våldtäkten i sista sekund. Kvinnorna skrek åt Muhammed att sluta försöka våldta kvinnan och att polisen var på väg. Han smet från platsen men kunde strax därefter gripas av en polispatrull.

– Vi trodde ju att det var två killar som slogs och jag var rädd själv, därför skrek jag. Men vi hade inte hunnit ringa polisen än. Det var en fint, säger en av kvinnorna som ingrep till Helsingborgs Dagblad.

Nu har Muhammed dömts till två års fängelse för försök till våldtäkt. Han ska också betala skadestånd på 45.000 kronor till offret.

Förutom de fysiska skadorna påverkades kvinnan starkt av upplevelsen. Hon har bytt arbete för att slippa ha direkt kontakt med okända kunder. Hon är rädd för att gå ensam utomhus.

"Hon fick en remiss på sjukhuset till en terapeut, men har inte haft råd att gå på samtal", står det i domen.

Muhammed och Josefine heter egentligen något annat.


Nyheter från förstasidan

Ann Linde i Israel

Ska "nystarta" Sveriges relation med landet. Första besöket av en svensk utrikesminister på tio år.0 

Ekonominyheter

"Kosten explodieren". Energipriser och matkostnader leder utvecklingen när tillvaron i Tyskland blir allt dyrare.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.