Irakminister på svenska bidrag
Najah al-Shammari.

Najah al-Shammari hade möte med Sveriges ambassad

Publicerad 27 november 2019 kl 08.11

Inrikes. Iraks försvarsminister Najah al-Shammari, som i Sverige utreds för bidragsfusk och brott mot mänskligheten, har haft ett möte med Sveriges ambassad i Bagdad.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi har talat med Iraks försvarsminister om de medieuppgifter som finns, och velat höra hans version, säger UD:s kabinettssekreterare Annika Söder enligt Sveriges Radio.

Mötet mellan Najah al-Shammari och den svenska ambassaden i Irak ägde rum på måndagen, rapporterar Aftonbladet.

Frågan om den irakiske ministerns nyligen avslöjade anknytning till Sverige togs upp under ett extrainkallat på tisdagen för försvarsutskottet och utrikesutskottet i riksdagen.

– Vi fick information om att vår ambassad i Irak haft ett möte med försvarsministern och haft diskussioner om vad som hänt, att det finns utredningar och polisanmälningar angående brott mot svensk lagstiftning, men också gällande de hot som kommit mot svenska medier som vi ser extremt allvarligt på, säger Hanna Gunnarsson, försvarspolitisk talesperson för Vänsterpartiet till Aftonbladet.

Med "hoten" syftar Gunnarsson på att den irakiske försvarsministern vill stämma svenska medier för förtal.

Det var i förra veckan som Nyheter Idag avslöjade att Najah al-Shammari var svensk medborgare under ett annat namn, att han tar ut bidrag från Försäkringskassan och utretts för bidragsfusk.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0