Ginsburgs död
Mitt Romney.

Nästan klart: Trump får byta ut Ginsburg

Publicerad 22 september 2020 kl 21.23

Utrikes. Den republikanske senatorn Mitt Romney kommer att stödja president Trumps försök att ersätta den avlidna kulturmarxistiska ledamoten Ruth Bader Ginsburg i högsta domstolen. Det rapporterar Breitbart. Beskedet innebär att Trump nu har goda chanser att lyckas tillsätta en ny ledamot innan han eventuellt blir bortröstad som president.

Gilla artikeln på Facebook

För att Ginsburg, som dog i fredags, ska kunna ersättas av en konservativ domare krävs att den kandidat som nomineras godkänns av en majoritet i senaten.

Republikanerna har en majoritet i senaten, med 53 ledamöter mot Demokraternas 47, men två kvinnliga republikanska senatorer har gjort klart att de inte kommer att godkänna någon ny HD-kandidat före presidentvalet.

Strålkastarljuset har sedan fallit på Mitt Romney, som profilerat sig som en intern Trump-motståndare och som tidigare har försökt sabotera för presidenten.

Men nu meddelar Romney att han kommer att stödjer Donald Trumps försök nominera en ny domare till högsta domstolen.

Donald Trump kommer på lördag att presentera sin kandidat till att efterträda Ginsburg. Presidenten har tidigare gjort klart att det kommer att vara en kvinna – något som kan vara ett strategiskt val med tanke på den uppsjö av sexanklagelser som medierna riktade mot mannen Brett Kavanaugh, den senaste HD-domaren som Trump nominerade.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svenska kvinnor mördade mer än män. Sensationell ny forskning om 1800-talets våld.0 Plus

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0