Ungerns barnskyddslag

Nederländerna: Uteslut Ungern ur EU

Publicerad 23 juli 2021 kl 13.47

Utrikes. Efter kritiken från Västeuropa ska ungrarna nu själva få ta ställning till den nya lag som förbjuder skolor och medier att sprida uppmaningar till homo- och transsexualitet som riktar sig till barn. En folkomröstning ska hållas, men det retar upp andra länder i unionen.

Gilla artikeln på Facebook

Nederländernas premiärminister Mark Rutte anser att Ungern bör lämna EU eftersom det strider mot "rättsstatens principer" att begränsa barns tillgång till uppmaningar av homosexuell karaktär.

I början av 2000-talet beslutade en domstol i Nederländerna att klassa det liberala pedofilpartiet NDV som förenligt med rättsstatens principer, vilket ledde till att italienska högerpolitiker reste frågan om att utesluta Nederländerna ur unionen.

I Ungern har EU emellertid starkt stöd då landet till stor del försörjs av bidragspengar från Sverige, Tyskland och andra EU-länder.

EU har dock en så kallad rättsstatsmekanism som gör att EU kan besluta att inte betala ut några pengar till länder som bryter mot politiskt korrekta föreställningar, eller "rättsstatens principer" som man officiellt kallar det hela.

Förutom pedofillagen kritiserar EU Ungern för att landet har alltför låg invandring från tredje världen, då även hög invandring ingår i rättsstatens principer.

Även Polen kritiseras på fler punkter, bland annat för att de infört HBTQ-fria zoner i landet.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.