Vitryska asylkaoset

"Ni är onda AS!" – Özz till journalister som kallar "flyktingarna" för migranter

Publicerad 11 november 2021 kl 16.38

Inrikes. Den kurdiske nationalisten och komikern Özz Nujen går till rasande angrepp mot journalister som använder sig av begreppet "migranter" i samband med kaoset vid gränsen mellan Vitryssland och Polen.

Gilla artikeln på Facebook

"Ursäkta men vad är det för AS som kallar flyende, livrädda och utnyttjade flyktingar för 'migranter' det gäller alla och varenda en av ASEN på från public service till alla nyhetsbyråer och till alla tidningar, publikationer och alla partier. Ni är onda AS! Tvi er!"

Så lyder Özz Nujens inlägg på Twitter.

Han är en av flera vänsteraktivister som reagerar på att flera medier plötsligt har slutat att automatiskt kalla invandrare från tredje världen för "flyktingar".

När det gäller de tusentals illegala invandrare som befinner sig vid den polska gränsen så är en stor del av dem kurder precis som Özz, och har "flytt" från sin egen nybildade kurdiska stat i Irak.

En av dessa personer vid den polska gränsen, Rawa, säger till Aftonbladet att han har betalat människosmugglare 20.000 dollar för att ta sig till EU. Han uppger att han lämnat Kurdistan för att få ett bättre liv. De flesta av invandrarna vid polska gränsen vill till Sverige, Tyskland eller Storbritannien, enligt Rawa.

– Två familjer styr Kurdistan som om de vore maffia, säger Rawa till Aftonbladet.


Nyheter från förstasidan

Inte ens fyra sprutor skyddar mot omikron

Fler frågetecken kring vaccinens effektivitet. "Inte tillräckligt bra" enligt ny studie från Israel.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.