Fredrik Reinfeldt leder "Trygghetskommissionen" för ett bättre Sverige.

Nu ska Fredrik "Batman" Reinfeldt rädda Sverige: "Hur ökar vi tryggheten?"

Publicerad 9 januari 2018 kl 20.05

Inrikes. Den så kallade Trygghetskommissionen, som leds av tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, bjuder nu in till ett seminarium där man ska diskutera hur tryggheten i Sverige ska räddas. "Otryggheten ökar – hur vänder vi utvecklingen?", frågar sig kommissionen som ska mötas i slutet av januari.

Dela artikeln

Det var i juni förra året som Svensk Försäkring, branschorganisationen för privata försäkringsbolag, tillsatte förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) som ledare för sin "Trygghetskommission".

Detta är en så kallad oberoende expertkommission som har som uppdrag att "analysera utvecklingen av vardagsbrottsligheten" och föreslå åtgärder för att minska kriminalitet och otrygghet i Sverige.

När nyheten släpptes liknade Aftonbladets Lena Mellin Fredrik Reinfeldt och hans nya uppdrag vid Batman, "den superstarka seriefiguren vars föräldrar dödas av en rånare och som därefter ägnar sitt liv åt att bekämpa brottsligheten", skrev hon i en kolumn på aftonbladet.se, en liknelse som flitigt hånades i sociala medier.

Nu bjuder Trygghetskommissionen in till ett seminarium under rubriken "Otryggheten ökar – hur vänder vi utvecklingen?".

"I ljuset av att den Nationella trygghetsundersökningen visar att otryggheten ökar finns anledning att föra en diskussion om hur det trygghetsskapande arbetet kan utvecklas och bedrivas på ett brett plan i samhället", skriver man på sin hemsida.

Enligt kommissionen är polisen är den naturliga aktören när det gäller trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, "men sådant arbete bedrivs också av många andra aktörer", påpekar man.

Mötet hålls i Stockholm i slutet av januari och leds alltså av Fredrik Reinfeldt. Talare är bland andra Torbjörn Ferndahl, vd SäkerhetsBranschen, och Per Geijer, säkerhetschef på Svensk handel.

"Under ledning av Fredrik Reinfeldt ska den oberoende expertkommissionen bl.a. föreslå åtgärder för att motverka brottslighet och minska otrygghet i samhället", skriver Svensk Försäkring.

Senast den 1 juni i år ska kommissionen sedan genom en slutrapport redovisa sina slutsatser om hur man kan göra Sverige tryggare.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Mer från Inrikes

Systrar misstänks för gruppvåldtäkt

Arabiska duon begärs häktad.. Fem män också misstänkta för dådet i Rissne.0 

Bibliotekets PK-gallring får JO-kritik

Tillrättavisning för kulturnämnden i Göteborg.. Skänkte bort Lena Anderssons böcker efter kontroversiellt utspel.0 

1.000 kronor för att få sin bil uppeldad i Rosengård

Polisens uppgifter.. Uppskattar att varannan brand är ett försäkringsbedrägeri.0 

Vetenskap

AI-assistent tränas för svensk offentlig sektor. Ska göra det lättare för dem som arbetar inom vården.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0