Flytten av polisutbildningen till Södertörns högskola

Nu utbildas poliser på Sveriges sämsta högskola

Publicerad 20 januari 2015 kl 20.19

Inrikes. Efter flera års förberedelser har den svenska polisutbildningen nu slutligen flyttat över till Södertörns högskola – känd för sina vänsterextrema akademiker och för att ha utnämnts till Sveriges absolut sämsta högre lärosäte.

Gilla artikeln på Facebook

Polisutbildningen vid Södertörns högskola invigdes idag med en ceremoni där inrikesminister Anders Ygeman och rikspolischef Dan Eliasson talade till de 169 nya studenterna och inbjudna gäster.

Eliasson, som är känd för att ha skrivit att han ville "kräkas" när han såg Jimmie Åkesson i tv och för att ha spelat in en låt som heter "Knulla i Bangkok", gratulerade de nya studenterna till en plats på polisutbildningen. Han passade även på att påstå att Sverige har "en av världens mest högkvalitativa polisutbildningar", skriver polisen på sin hemsida

Södertörns högskola utnämns årligen till Sveriges sämsta högre lärosäte i tidskriften Fokus högskolerankning. Högskolan har gjort sig känd för en profil som är "tvärvetenskaplig och mångkulturell" och har ett stort fokus på pseudovetenskapliga discipliner som "genusvetenskap".

Högskolans rektor, genusforskaren Moira von Wright, har uppmärksammats för att ha argumenterat för att läroböcker i fysik tar alldeles för stor hänsyn till "logik och argumentation". I en rapport från 1998 krävde hon därför att hela fysikämnet skulle omformas så att det blir mer förenligt med "skolans jämställdhetssträvanden".

”En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort”, skrev von Wright bland annat.

Den nya utbildningen på Södertörn ska ge polisstudenterna ett "interkulturellt perspektiv", vilket innebär att utbildningen kommer få mer fokus på vänsterteorier som rör genus och "mångfald" snarare än yrkeskunskaper.

De studenter som tidigare har antagits till Polishögskolan i Solna kommer att gå hela sin utbildning där, vilket innebär att flytten till Södertörn kommer att ske successivt till och med 2016.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ännu en "svensk" skjutning i Köpenhamn

Man avrättades på frisersalong. En dansk 15-åring träffades också av skotten och skadades i handen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.