Flytten av polisutbildningen till Södertörns högskola

Framtida poliser ska drillas i genus och mångfald

Publicerad 16 juli 2014 kl 12.16

Inrikes. Sveriges sämsta högre lärosäte, Södertörns högskola, kommer snart att ta över den svenska polisutbildningen. Det innebär att fokuset kommer att förflyttas från att förmedla yrkeskunskaper till att lära ut vänsterteorier om "genus, klass och etnicitet".

Gilla artikeln på Facebook

Södertörns högskola i Flemingsberg är ökänd för sina usla resultat och sina många vänsterextrema akademiker. Högskolan utnämns år efter år till Sveriges sämsta lärosäte i tidskriften Fokus högskolerankning.

Trots det tyckte rikspolischefen att det var en bra idé att förflytta hela polisutbildningen dit – och nu väntar en starkt "genusmedveten" inskolning de framtida poliserna. Södertörn ska ge polisstudenterna ett "interkulturellt perspektiv", vilket innebär att de ska drillas i vänsterteorier som rör genus, klass och etnicitet.

Poliserna ska bland annat bli bättre på mångfald.

– Har man kunskaper om olika bakgrunder och kulturer så är man också bättre förberedd på att tackla svåra situationer, säger vänsterakademikern Anders Fjällhed, som är lärare inom "interkulturalitet", till P4 Sörmland.

Även genusperspektivet kommer att vara en central komponent i den nya, vänsterorienterade polisutbildningen.

– Vi vill ha en lärare med polisiär kompetens och en lärare med akademisk kompetens som tillsammans håller föreläsningar där genusfrågan diskuteras, säger Anders Fjällhed.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.