Konflikten i Ukraina
Artilleribeskjutning av Mariupol natten till söndagen.

Nya stridigheter i Ukraina

Publicerad 7 september 2014 kl 17.34

Utrikes. Den nyligen framförhandlade vapenvilan i Ukraina uppges ha brutits under söndagen.

Gilla artikeln på Facebook

Stridigheter bröt ut både i den av separatisterna kontrollerade staden Donetsk och i utkanten av hamnstaden Mariupol, skriver AP.

De båda sidorna skyller de uppblossade stridigheterna på varandra. Två hus i Spartak, en förort till Donetsk, träffades av ukrainskt artilleri som den ukrainska sidan säger avfyrades som svar på separatistisk beskjutning från området.

Striderna är framförallt koncentrerade till flygplatsen utanför staden som kontrolleras av regeringstrogna trupper, men som separatisterna försökt ta kontrollen över sedan i maj.

Även Mariupol uppges ha beskjutits med raketer och artilleri under natten till söndagen. Den frivilliga Azovbataljonens skriver på sin Facebooksida att deras försvarsställningar besköts under natten.

Inbördeskriget i Ukraina har hittills krävt minst 2.600 civila dödsoffer och tvingat hundratusentals människor på flykt till, framförallt, Ryssland.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.