Nya trenden i Skåne: Skjuta sönder bilar

Publicerad 7 oktober 2019 kl 13.25

Inrikes. Polisen i nordvästra Skåne har upptäckt ett nytt "fenomen" som sprider sig till olika kommuner: Bilar skjuts sönder med luftvapen. Polisen vädjar nu till allmänheten.

Gilla artikeln på Facebook

Sommaren i Skåne har präglats av bilbränder i bland annat Lund och Malmö.

Men på sistone har även ett annat "fenomen" uppstått. En mängd bilar har skjutits sönder på olika platser i nordvästra Skåne.

Det handlar om personer som kör runt och skjuter bilar med luftvapen.

Under natten till förra onsdagen utsattes inte mindre än 14 fordon för skadegörelse, skriver polisen på Facebook, däribland i välbärgade svenska byar som Mölle och Jonstorp.

"Skadegörelsen har inträffat över hela Kullabygden, som exempelvis Höganäs tätort, Mölle, Nyhamnsläge, Farhult och Jonstorp", skriver polisen.

Förra veckan besköts också tiotal fordon på Söderåsen och det kan finnas en koppling mellan samtliga händelser där tillvägagångssättet är liknande, enligt polisen.

– Även jag som både polis och privatperson är riktigt förbannad för det här är så totalt meningslöst. Så därför vädjar jag till den eller dem som har information att höra av sig till oss. Vi är glada dock att ingen skadats då även exempelvis luftgevär kan orsaka fysiska skador i bland annat ögonen, säger polischefen i LPO Ängelholm, Karim Ottosson.

Enligt Aftonbladet ska ett tiotal kommuner ha drabbats av dylika skjutningar. I somras besköts flera bilar och butiker i Helsingborg. Tidningen har publicerat bilder som visar hur bilarnas rutor blir totalt krossade. På två dagar i september besköts hela 19 bilar i Helsingborg, enligt HD. Även villor ska vara utsatta, skriver Lokaltidningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0