Konflikten i Ukraina

Nytt våldsutbrott i Ukraina

Publicerad 19 juli 2016 kl 18.55

Utrikes. Konflikten i östra Ukraina trappas återigen upp, trots vapenvilan. Idag meddelade den ukrainska krigsmakten att sju av deras soldater dödats och 14 skadats inom loppet av ett dygn.

Gilla artikeln på Facebook

Dödsfallen ska ha skett i samband med strider norr och nordost om Donetsk, en stad som kontrolleras av de proryska rebellerna, rapporterar Sveriges Radio.

Att så många dödats på så kort tid har inte inträffat på över ett år, och nu växer oron för att inbördeskriget ska komma igång på riktigt igen.

Vapenvila råder formellt sett sedan ett och ett halvt år tillbaka men striderna har blivit allt mer intensiva den senaste tiden.

Striderna äger framför allt rum på natten och ofta används tunga vapen som artilleri och granatkastare trots att de är förbjudna enligt det så kallade Minskavtalet, skriver SR. Den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE har kritiserat båda sidorna i konflikten för att inte ha gjort tillräckligt för att dra tillbaka den typen av pjäser.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0