Ohederligt i SD-Kuriren

Av Johan Wiklander den 19 november 2013 kl 19.38

I en insändare som publicerades i SD-Kuriren igår pläderar sverigedemokraten Zeth Arkö Gogman för att SD ska förbjuda sina medlemmar att länka till Fria Tider. Detta därför att han menar att vår nättidning ”saknar trovärdighet som demokratiskt och icke-rasistiskt alternativ”.

Hur ”demokratiskt” det vore med en ordning där partiet bestämmer vad medlemmarna får länka till kan förstås diskuteras. Den av Gogman efterfrågade listan över partiskadliga sajter påminner inte så lite om hur det gick till i det gamla östblocket och skulle förmodligen bli en helt unik företeelse i svensk politik.

Detta sagt i förbigående. Huruvida SD:s partiledning väljer att reglera medlemmarnas länk- och läsvanor lägger sig Fria Tider inte i. Däremot har vi all anledning att invända mot Gogmans försök att utmåla oss som demokratifientliga rasister.

I sin artikel presenterar Gogman fyra citat – som alla berör judiskt inflytande i politik och media – som om citaten utgjorde Fria Tiders egna åsikter eller något vi hittat på. Det är en grov verklighetsförvanskning. Citaten kommer från nyhetsartiklar och utgör referat av uttalanden som uppmärksammats i utländsk press. Uttalandena har gjorts av 1) en norsk palestinaaktivist, 2) Richard Nixon, 3) USA:s vicepresident Joseph Biden och 4) den judiska kulturorganisationen Paideias chef Barbara Lerner Spectre.

Varför det skulle vara odemokratiskt eller rasistiskt att återge vad dessa personer sagt är omöjligt att begripa. Men om Gogman menar allvar med sin anklagelse, kan han förslagsvis föra upp de nyhetsförmedlare som först publicerade uttalandena – Jewish Telegraphic Agency, Dagsavisen, New York Magazine och den israeliska tv-kanalen IBA News – på sin lista över förbjudna sajter.

Gogman påstår vidare att Fria Tider skulle ha ”hyllat” en intervju som Russia Today gjort med Syriens president Bashar al-Assad. Det stämmer inte heller. Artikeln Gogman syftar på är i själva verket ett kort, helt neutralt hållet referat av delar av intervjun.

Fria Tider publicerar ”illasinnade artiklar av uteslutna medlemmar”, hävdar Gogman. Han syftar på en debattartikel där SD:s nyligen uteslutne gruppledare i Halland, Oleg Datsishin, kritiserar partiets nya nolltoleranspolicy. Det är svårt att se Gogmans önskan att sätta stopp för möjligheten att länka, läsa och diskutera relevant kritik av partiledningen som något annat än ett symptom på en oroväckande bunkermentalitet inom partiet.

Att Gogman tydligen uppfattar Fria Tider som en ”illasinnad” publikation förvånar. Vi uppmärksammar ofta framgångar för SD och missar sällan ett tillfälle att exponera brister och dubbelmoral i etablissemangsmedias bevakning av partiet (se färska exempel här, här och här). Däremot är Fria Tider inte, till skillnad från vad exempelvis Avpixlat beskriver sig som, någon ”partilojal medieaktör”. Vi tvekar inte att kritisera SD när vi anser det befogat.

Gogman påpekar slutligen helt riktigt att vi har framfört skarp kritik mot den gruppering som vi valt att kalla SD:s Israelfalang och dess agerande i samband med förra årets kuppförsök mot SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand. Huruvida vår kritik var berättigad överlämnar vi till läsarna att själva avgöra. Artikeln finns här.

Passa på att klicka på länken och läs, om du är medlem i SD. Snart kan det vara förbjudet.


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.