Oskyldiga offret i Nacka sköts i ögat – blev blind

Publicerad 17 september 2019 kl 19.37

Inrikes. En av de utomstående som träffades av ett skott från automatvapen i Nacka för ett par veckor sedan är en musikstudent. Han fick skottet rakt i ögat, uppger SVT.

Gilla artikeln på Facebook

De senaste veckorna har flera utomstående personer skadats eller dödats i skjutningar och bombdåd.

Vid den brutala gängskjutningen i Nacka för ett par veckor sedan, där någon ska ha avlossat en mängd skott med automatvapen men missat sin egentliga måltavla, träffades två oskyldiga personer.

En av dem är en taxichaufför. Den andre är student på Kungliga musikhögskolan, uppger nu SVT. Det har tidigare rapporterats att de båda drabbade blev svårt skadade, men inte exakt vilket skador de fått.

Nu framkommer det att musikstudenten fick kulan rakt i ögat, och har förlorat synen på det. Han var hemma i sin lägenhet när kulan träffade honom.

– Vi kan bekräfta att han är student här och under veckan kommer vi hålla möten om det som inträffat, säger Kungliga musikhögskolans presskontakt Marie Halling till SVT.

Högskolan hoppas att eleven trots allt ska kunna komma tillbaka till studierna.


Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0