P3 Guld-vinnaren i rätten: Ville "förhala" kidnappning

Publicerad 27 maj 2021 kl 19.26

Inrikes. Spotify-stjärnan och P3 Guld-vinnaren Yasin Mahamoud tänkte inte alls kidnappa den konkurrerande rapparen Einár, hävdade han i Stockholms tingsrätt på måndagen. Istället tänkte gangsterrapparen "förhala" det planerade brottet, påstår han i förhöret som publicerats av Prime Crime.

Gilla artikeln på Facebook

P3 Guld-vinnaren och Spotify-stjärnan Yasin åtalas för att ha lurat den unge rapparen Einár till en studio där gängmedlemmar från Vårbynätverket och Dalennätverket skulle kidnappa honom.

Åklagaren visade under rättegången utdrag från en encrotelefon där Yasin instruerade sina kumpaner att slita ut artisten ur en bil bland annat.

I meddelandet står det att de ska ”dra out han ur bilen” vid ett rödljus. Men meddelandena syftade till att ”förhala" det planerade brottet, påstod P3 Guld-vinnaren.

– Meningen är att han inte ska komma, meningen är att ingen ska komma till studion. Jag vill inte längre att det ska ske någonting, sade Yasin i förhöret i tingsrätten som publicerats av Prime Crime.

Faktiskt avbröts kidnappningen senare den kvällen. Men anledningen var enligt åklagaren att polisen fattat misstankar. Istället kidnappade gänget Einar några veckor senare, men då saknas det bevisning som binder Yasin Mahamoud till brottet.

Bland bevisningen för det planerade brottet några veckor tidigare finns dock encrochat-loggar och en falsk pistol med ljuddämpare som Yasin bar på sig när han stoppades vid en poliskontroll på Södermalm.

– Jag hade en musikvideoinspelning dagen efter, så jag behövde en pistolreplika. Det finns en privatperson man kan hyra dem ifrån. Jag kontaktade honom och sa till honom att komma till mig och låna mig den, förklarade Yasin Mahamoud i rätten, enligt Prime Crime.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.