Terrormordet på Samuel Paty

Pakistan till attack mot Macron – kräver Facebook förbjuder islamkritik

Publicerad 26 oktober 2020 kl 10.51

Utrikes. Även Pakistans premiärminister Imran Khan går nu till angrepp mot Frankrikes åtgärder mot så kallad radikal islam. Samtidigt kräver han att Facebook förbjuder "islamofobi", uppger Deutsche Welle.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Pakistans premiärminister Imran Khan som sluter upp bakom Turkiets kritik av Frankrikes president Emmanuel Macron.

Detta sedan Macron gått i konflikt med islamister, som nyligen halshögg en historielärare i Paris för att denne hållit en föreläsning om yttrandefrihet och visat bilder på Muhammed.

På Twitter påstår Khan att den franske presidenten "skapar ytterligare polarisering och marginalisering som oundvikligen leder till radikalisering".

– Tyvärr har president Macron valt att medvetet provocera muslimer, inklusive sina egna medborgare, och uppmuntrat till att visa hädiska karikatyrer riktade mot islam och den heliga profeten Muhammed, fortsätter han.

Samtidigt har Khan skrivit ett brev till Facebooks vd Mark Zuckerberg där han kräver att plattformen nu förbjuder islamkritik, så kallat "islamofobiskt innehåll". Han likställer islamkritik med Förintelseförnekelse, som nyligen förbjöds av Facebook.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Okunnigt att avstå. Generaliseringar är en nödvändig del av ett vetenskapligt förhållningssätt, inte minst till invandrare och brott.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kinesisk raket kan krascha i Europa. Följs noggrant av experter.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus