Terrormordet på Samuel Paty

Hjältebegravning för terroristen som halshögg fransk lärare

Scrolla ned för video

Publicerad 7 december 2020 kl 22.26

Utrikes. Hundratals sörjande samlades till en begravning i Tjetjenien för att hedra den 19-åriga terroristen Abdullakh Anzorov, som halshögg en fransk lärare. Deltagarna hyllade bland annat terroristen som ett "islams lejon".

Gilla artikeln på Facebook

Läraren Samuel Paty, 47, halshöggs av Abdullakh Anzorov i oktober efter att ha visat Muhammedbilder under en kurs om yttrandefrihet.

Mordet har lett till en infekterad konflikt mellan Frankrike och den muslimska världen, där det på många håll har protesterats mot franska åtgärder mot radikal islam.

Nu visar filmklipp hur 19-åringen, som sköts till döds av polisen strax efter halshuggningen, hedras med en "hjältebegravning" i hemrepubliken Tjetjenien, skriver Daily Mail.

Ceremonin hölls i Anzorovs hemby Shalazi och på filmerna syns cirka 200 personer delta. De kallar bland annat terroristen för ett "islams lejon".

– Allahu akbar! mässar deltagarna också.

Polisen fick i samband med begravningen spärra av hela byn – som har 5.330 invånare – för att förhindra fler personer från att delta i ceremonin, rapporterar Daily Mail.

En gata i Shalazi uppkallades också inofficiellt efter terroristen.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0