Koranbränning i Stockholm
Bild från Stram Kurs koranbränning i Rosengård den 28 augusti i år.

Paludan ska bränna koraner i Stockholms förorter

Publicerad 5 september 2020 kl 13.32

Inrikes. Den danske politikern Rasmus Paludans parti Stram Kurs har sökt demonstrationstillstånd för att bränna koraner i fem invandrartäta förorter till Stockholm nästa lördag. Syftet med aktionen uppges vara att "håna och förnedra islam".

Gilla artikeln på Facebook

Efter att ha bränt koranen i Rosengård planerar det invandringskritiska danska partiet Stram Kurs nu att bränna koraner i Stockholmsområdet.

"Islamiseringen av vårt broderland Sverige utgör ett konkret, omedelbart och allvarligt hot mot det danska folkets säkerhet. Därför har Stram Kurs beslutat att genomföra 5 demonstrationer i Stockholms islamiserade förorter lördagen den 12. september 2020 kl. 10-20", skriver partiet i ett meddelande på Facebook.

De fem platser där koranen kommer att brännas är enligt meddelandet "1) Botkyrka/Fittja/Alby (Norsborg) 2) Tensta/Rinkeby 3) Akalla/Husby 4) Sollentuna 5) Upplands Väsby".

I ansökan om demonstrationstillstånd uppges syftet med manifestationen vara att "håna och förnedra islam och den falska profeten Muhammed som var pedofil och våldtog 9-åriga flickan Aisha".

Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan skriver i ett meddelande till polisen att de planerade demonstrationerna kommer att genomföras oavsett om demonstrationstillstånd beviljas eller inte och oavsett om han själv har möjlighet att närvara.

Paludan stoppades vid gränsen och belades med inreseförbud förra gången han försökte resa till Sverige för att bränna koranen.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Kraftig ökning av smittfall i Sverige

Ökning av vaccinerade som behöver intensivvård.. Alla med smittad person i hushållet ska stanna hemma, enligt FHM.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0