Partiet Nyans
Partiledaren Mikail Yüksel.

Partiet Nyans vill anlita PR-byrå för att nå riksdagen

Publicerad 20 februari 2020 kl 13.55

Inrikes. Muslimpartiet Nyans kommer ta plats i såväl flera kommunfullmäktige som riksdagen i valet 2022. Det tror partiledaren Mikail Yüksel, säger han i Dagens Opinion.

Gilla artikeln på Facebook

Partiet Nyans ordförande Mikail Yüksel klargör nu att hans parti planerar att ta väljare från de så kallade januaripartierna.

Inför valet 2022 räknar han med att partiet kommer ta sig in i kommunfullmäktige i Sveriges tre största städer.

I dagsläget har partiet lokalavdelningar i Göteborg, Malmö, Västerås och Eskilstuna. Därtill väntas det snart finnas avdelningar i Linköping och Norrköping samt i flera småkommuner som Växjö och Sigtuna.

– I Göteborg behöver vi 8.000 röster, i Malmö 4.000 och i Stockholm 12.000 för att komma in i kommunfullmäktige. Det tror vi inte är några problem. Jag är övertygad om att vi kan komma in riksdagen, med hjälp av Malmö-kretsen, om vi kan fixa de ekonomiska förutsättningarna. Det kräver en del pengar att vara med i valrörelsen, säger Mikail Yüksel till Dagens Opinion.

Lyckas man samla in tillräckligt mycket pengar kommer partiet anlita en pr-byrå i syfte att den ska hjälpa partiet nå riksdagen.

Partiledaren säger också att hans parti har mest gemensamt med S, V, C, L och MP. Från dessa partier räknar han med att kunna ta flest väljare. Han tror sig dock kunna få väljare från alla partier utom Sverigedemokraterna.

Enligt Yüksel behövs hans parti i Sverige eftersom partier som Socialdemokraterna och Centerpartiet börjat närma sig "högerpopulismen" och därmed tappat sin "medmänsklighet".

Partiet Nyans håller sin nästa medlemsträff den 7 mars i Malmö. I november ska den första partikongressen arrangeras, och dessförinnan ska också partiprogrammet lanseras.

2018 uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet efter kontakter med de islamistiska turkfascisterna Grå Vargarna. Själv förnekar han sådana kopplingar och hävdar att Partiet Nyans inte är religiöst och inte heller kommer bli det. När han utestängdes från Centerpartiet stod han som toppkandidat på riksdagslistan i Göteborg.

"Att ta emot flyktingar och låta dem forma Göteborg är en tradition lika gammal som staden själv", skrev Yüksel i en debattartikel i februari.


Nyheter från förstasidan

FHM tvärvänder om munskydd: "Kan faktiskt hjälpa"

"Vi får ny kunskap hela tiden." Sverige bygger kapacitet för att kunna coronatesta 100.000 personer i veckan.0 

Ekonominyheter

Ingves krislån kan leda till personlig konkurs

Okänd fälla hotar styrelseledamöter i aktiebolag.. Svensk lagregel gör det omöjligt låna till kostnader i en kris.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.