Partiet Nyans
Nyans partiledare Mikail Yüksel.

Partiet Nyans vill samarbeta med Vänsterpartiet

Publicerad 7 februari 2020 kl 17.03

Inrikes. Det islamistutpekade partiet Nyans vill nu bilda ett politiskt samarbete med Vänsterpartiet. Det skriver partiledaren Mikail Yüksel på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att Jonas Sjöstedt sagt att han kommer avgå som Vänsterpartiets ordförande öppnar nu invandrarpartiet Nyans för ett samarbete.

En het kandidat för att ta över partiledarrollen i Vänsterpartiet är invandraren Nooshi Dadgostar, som idag är vice partiordförande.

Hennes föräldrar kommer från Iran men själv är hon född i Sverige. Familjen flydde från Iran efter revolutionen 1979, som först förenade kommunister, islamister och andra grupper, men som sedan helt övergick till islam.

Det är detta ledarbyte som fått Nyans partiledare Mikail Yüksel att prata om en eventuell samverkan mellan partierna.

"Jag ser fram emot att se Nooshi Dadgostar som partiledare för Vänsterpartiet. Vem vet, det blir kanske ett valtekniskt samarbete mellan Nyans och Vänsterpartiet?", skriver han på Facebook.

2018 uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet efter kontakter med de islamistiska turkfascisterna Grå Vargarna. Själv förnekar han sådana kopplingar och hävdar att Partiet Nyans inte är religiöst och inte heller kommer bli det. När han utestängdes från Centerpartiet stod han som toppkandidat på riksdagslistan i Göteborg.

I januari uppgav SVT att Partiet Nyans har som mål att etablera sig "över hela landet" och ta sig in i kommuner och riksdagen i valet 2022.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Inrikes

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art

Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Greta klimatskolkade med kriminell rappare

"En oväntad vänskap.". Gangsterrappare stod för underhållningen under Fridays for future på Södermalm.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0