Partiet Nyans
Nyans partiledare Mikail Yüksel.

Partiet Nyans vill samarbeta med Vänsterpartiet

Publicerad 7 februari 2020 kl 17.03

Inrikes. Det islamistutpekade partiet Nyans vill nu bilda ett politiskt samarbete med Vänsterpartiet. Det skriver partiledaren Mikail Yüksel på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att Jonas Sjöstedt sagt att han kommer avgå som Vänsterpartiets ordförande öppnar nu invandrarpartiet Nyans för ett samarbete.

En het kandidat för att ta över partiledarrollen i Vänsterpartiet är invandraren Nooshi Dadgostar, som idag är vice partiordförande.

Hennes föräldrar kommer från Iran men själv är hon född i Sverige. Familjen flydde från Iran efter revolutionen 1979, som först förenade kommunister, islamister och andra grupper, men som sedan helt övergick till islam.

Det är detta ledarbyte som fått Nyans partiledare Mikail Yüksel att prata om en eventuell samverkan mellan partierna.

"Jag ser fram emot att se Nooshi Dadgostar som partiledare för Vänsterpartiet. Vem vet, det blir kanske ett valtekniskt samarbete mellan Nyans och Vänsterpartiet?", skriver han på Facebook.

2018 uteslöts Mikail Yüksel ur Centerpartiet efter kontakter med de islamistiska turkfascisterna Grå Vargarna. Själv förnekar han sådana kopplingar och hävdar att Partiet Nyans inte är religiöst och inte heller kommer bli det. När han utestängdes från Centerpartiet stod han som toppkandidat på riksdagslistan i Göteborg.

I januari uppgav SVT att Partiet Nyans har som mål att etablera sig "över hela landet" och ta sig in i kommuner och riksdagen i valet 2022.


Forskarna själva chockade av resultatet. Åldrandet bromsades inte bara – försökspersonernas kroppar blev flera år "yngre".0 Plus

Börjar gallskrika: "Snälla skjut mig inte!" Manlig kollega reagerar blixtsnabbt – och kommer till undsättning.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Kungen om äldre som vägrar stanna hemma: "Förstår inte alls"

Markerar mot boomergnället. "Det finns väl väldigt mycket som man kan passa på att göra."0 

Ekonominyheter

Ansöker om rekonstruktion. 1.000 anställda berörs om bolaget går omkull.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0