Peter Springare

Peter Springare vill "förinta" alla "vänsterextrema journalister"

Publicerad 19 mars 2017 kl 09.43
Av Mattias Albinsson

Media. Örebro­polisen Peter Springare får kritik sedan han lagt upp ett inlägg på Facebook där han skriver att han vill "förinta" alla "vänsterextrema journalister" som "förpestar debatten med sina abnorma agendor".

Gilla artikeln på Facebook

Springares inlägg skrevs redan i onsdags förra veckan, men formuleringarna om att "förinta" fick inte någon större uppmärksamhet förrän en känd asylaktivist kommenterat inlägget och Dagens Nyheter därefter skrivit om det i en artikel.

"Som fallandes inom kategorin du ser som 'vänsterextrema journalister' kan jag inte låta bli att undra på vilket sätt du planerar att förinta mig", frågar sig exempelvis Lovisa Loan Sundman, känd från vänster­extrema Researchgruppen.

"Hur ska du förinta de vänsterextrema journalisterna? Gaskammare?" frågar sig en annan person. Flera kräver att Springare sparkas som polis.

Några som tar Springare i försvar menar att ordet "förinta" inte nödvändigtvis betyder att han vill att någon ska dö. Han har själv inte bemött kritiken.

Huvuddelen av Springares inlägg handlar om att han är trött på samhälls­tvecklingen i Sverige. Det avslutas med att han redovisar statistik över misstänkta för grova brott i Örebro.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.