Polisen utreder mord och mordbrand efter kraftig brand på internatskola

Publicerad 1 mars 2021 kl 15.15

Inrikes. En kraftig härjade under natten i en aula på internatskolan Sigtuna humanistiska läroverk. Polisen utreder händelsen som mordbrand. Samtidigt utreds ett misstänkt mord på en minderårig.

Gilla artikeln på Facebook

Vid lunchtid i dag brann det fortfarande i internatskolan i Sigtuna. Räddningsarbetet är igång och händelsen utreds som mordbrand.

Polisen finns på plats vid internatskolan, som är utrymd, och inga elever vistas i skolan. En misstänkt som greps i samband med ett hot mot skolan under torsdagen förra veckan sitter sedan samma dag frihetsberövad och är därför inte misstänkt för branden.

Polisen har även inlett en förundersökning om mord efter det att en avliden person under natten mot måndagen påträffades i Märsta, inte långt från internatskolan. Offret, en omyndig person, har identifierats.

Polisen kan i dagsläget varken utesluta eller bekräfta kopplingar mellan händelserna i Sigtuna under natten och händelsen vid skolan i Sigtuna under torsdagen förra veckan.

– Det finns i nuläget inget som pekar på att de här händelserna hänger ihop men självklart tittar vi på samband. Vi finns nu ute i området för att öka tryggheten, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef.


Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Fria Tider reder ut forskningsläget. Så kan den anmärkningsvärda skillnaden i beteende förstås.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0