Terrordådet i Stockholm
Från polisens presskonferens.

Polisen vägrar berätta om den gripne "är en svensk"

Publicerad 7 april 2017 kl 21.44

Inrikes. Under en andra presskonferens på fredagskvällen vägrade polisen att uttala sig om nationaliteten på den man som gripits misstänkt för fredagens terrordåd i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Bild på den misstänkte som polisen gick ut med tidigare idag.

Jan Evensson, biträdande chef vid polisen i Stockholm, bekräftade vid pressträffen att den misstänkte greps i Märsta på kvällen.

Den gripne mannen väckte polisens uppmärksamhet på grund av sitt "sätt att röra sig" när han vistades i en affär i Märsta.

– Han bröt av från det normala mönstret, sade Jan Evensson.

Polisen fick frågan om den gripne var densamme som den person som syns på den övervakningsbild som släpptes tidigare idag.

– Han stämmer överens med signalementet, svarade Evensson.

En journalist frågade om den gripne är "en svensk person", men fick svaret att polisen inte uttalar sig om detta just nu.

Stefan Hector, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa), sade att polisen har som "arbetshypotes" att det rör sig om ett terrordåd. Säpo betraktar däremot händelsen som "ett fullbordat terrorbrott" och har mobiliserat alla sina tillgängliga resurser, enligt myndighetens operative chef Johan Olsson.

Artikeln uppdateras.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Varning för snöstorm på Hawaii

Räknar med över 30 cm snö och stormbyar. "Resor bör begränsas till enbart nödsituationer."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0