Morgan Johansson hittade på historien om Brian Sicknick.

Polisen vid Kapitolium dog en naturlig död

Publicerad 20 april 2021 kl 11.58

Utrikes. Justitieminister Morgan Johansson (S) hittade på att polismannen Brian Sicknick blivit ihjälslagen av en mobb i samband med oroligheterna vid Kapitolium i januari. Nu visar obduktionsrapporten att Sicknick dog en naturlig död genom slaganfall. Han hade heller inga yttre eller invärtes skador.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade i januari om hur Morgan Johansson spred en fejkad historia om hur en polis blivit brutalt mördad av folkmassan vid Kapitolium i Washington under den så kallade stormningen.

"En polis släpades ut av mobben och slogs i praktiken ihjäl på kongresstrappan - han misshandlades så grovt att han senare avled av sina skador", skrev justitieministern i ett inlägg på Facebook.

Johanssons pressekreterare Adriana Haxhimustafa bekräftade sedan för Fria Tider att det var polismannen Brian Sicknick som justitieministern syftade på i sitt inlägg.

Att Brian Sicknick skulle ha blivit grovt misshandlad av en mobb vid kongresstrappan var ett rent påhitt från Morgan Johanssons sida.

Däremot uppkom senare misstankar om att polisen – som själv var en Trump-anhängare och kollapsade på polisstationen efter händelserna vid Kapitolium – hade dött till följ av en allergisk chock efter att ha blivit sprejad med något giftigt medel.

Två demonstranter åtalades för att ha orsakat Sicknicks död på detta sätt, men åklagarna lyckades inte bevisa att de var skyldiga till något brott.

Nu har obduktionsrapporten till slut offentliggjorts, skriver Expressen. Enligt den dog Sicknick av två slaganfall i hjärnstammen. Enligt obducenten Francisco J. Diaz hade polismannen inga yttre eller invärtes skador. Inte heller fanns det något som tydde på att han fått en allergisk chock av sprejen.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Ekonominyheter

Teskedsorden mörkar sin egen konkurs

Ingen information på hemsidan.. Interna kritiken: "En organisation med ryggrad står för den sits man har satt sig i".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

"Kränkande och rasistiskt", enligt tingsrätten. Nu tvingas pensionär på Östermalm betala nästan 30.000 kronor.0 

Vetenskap

Tiotusentals följer kinesisk skrotraket. Följer med spänning var raketen slår ned.0 

Kinesisk raket kan krascha i Europa. Följs noggrant av experter.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus