Oroligheterna i Trollhättan
Gunilla Gevreus är polisområdeschef för "Fyrbodal".

Poliser med "buffligt beteende" får skulden för oroligheterna i Trollhättan

Publicerad 3 september 2016 kl 10.34
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Polisen får i en artikel i Sveriges Radio skulden för veckans oroligheter i Trollhättan.

Gilla artikeln på Facebook

Gunilla Gevreus, som är polis­områdes­chef för det så kallade "Fyrbodal" där Trollhättan ingår, hävdar att en eller flera Trollhätte­poliser haft ett "buffligt beteende" och "dålig kommun­ikation" gentemot invand­rarna i den utsatta stads­delen Krono­gården. Det ska däremot inte röra sig om rasistiska tillmälen.

– Nej, det är inget jag har hört. Det är något som skulle kunna ha hänt mot vilken individ som helst. Inget rasistiskt alls, säger hon.

Det buffliga beteendet ska ha inträffat i tisdags, dagen efter att en kvinna i 70-års­åldern utsatts för sten­kastning av ett gäng i Krono­gården. Det är oklart om polisen var extra "bufflig" på grund av just den händelsen, eller om det rör sig om två icke-relaterade händelser.

Polis­mannens eller männens "bufflig­het" fick mellan 30 och 50 personer, vissa av dem män i 25-årsåldern, att löpa amok genom att tända eld på bildäck och kasta sten mot polis­bilar, en väktar­bil och en buss. Orolig­heterna skakade förorten två nätter i rad, satte skräck i lokalbefolkningen och oroade många Trollhätte­bor.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera den buffliga polisen, men Gevreus lovar att agera så att inga fler poliser gör om misstaget mot de boende i Kronogården. Man "hanterar situationen inom organisationen", heter det.

Polisens så kallade särskilda händelse fortsätter under helgen i Kronogården med stor polisiär närvaro för att hålla upplopps­makarna under uppsikt.

Fria Tider har sökt Gunilla Gevreus, men hon har inte gått att nå.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0