Korruption
 

Politikerdraget: "Vi fyller Zelenskyjs fickor istället för våra egna"

Scrolla för video...

Publicerad 18 april 2024 kl 11.50

EU. Centerpartiets två EU-parlamentariker hånas. Detta efter att de skrutit om att de, istället för att sno åt sig EU-medel som andra politiker, tänker ge miljonerna till Ukraina.

Dela artikeln

EU-parlamentariker får, förutom sin sexsiffriga skattebefriade månadslön, även cirka 50.000 kronor per månad i "kontorspengar".

SVT Nyheter rapporterade tidigare i veckan att fyra av de svenska partierna vägrar att redovisa vad deras ledamöter gör med dessa pengar.

Centerpartiets Emma Wiesner är en av de politiker som faktiskt kunde redogöra för hur hon har använt de så kallade kontorspengarna.

Politikern var snabb med att rida vidare på vågen genom att meddela att hon, tillsammans med parlamentskollegan Abir Al-Sahlani, kommer skänka de två miljoner kronor som blir över av kontorspengarna till Ukraina.

– Vi får ungefär 45.000 kronor i månaden som parlamentarikerna stoppar rakt ner i sina fickor. De pengarna vill vi istället stoppa i Zelenskyjs fickor, säger Emma Wiesner i en video.

Politikerns film har fått cirka 500 kommentarer på X, och nästan alla är kritiska eller hånfulla.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Expressen hängde ut gängkriminell som nazist – klandras

"Oförsvarlig publicitetsskada." Mannen var skinnskalle i skolan men tillhör idag den kriminella invandrarkulturen.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.