Terrordådet i Orlando
Omar Mateen såg sig själv som en islamsk soldat.

”Prisa Allah och profeten” skrek Omar medan han sköt ihjäl 49

Publicerad 20 juni 2016 kl 19.23

Utrikes. Amerikanska myndigheter har offentliggjort censurerade transkriberingar av de telefonsamtal den islamistiske gayklubb-terroristen Omar Mateen hade med larmcentralen och polisens förhandlare. Alla referenser till islam och IS har censurerats av myndigheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Strax efter halv tre på söndagsmorgonen ringde Omar Mateen till larmcentralen i Orlando. Det var en halvtimme efter de första larmen om skjutningen nått Orlandopolisen.

I samtalet med larmoperatören prisade han först Allah och profeten Muhammed innan han berättar att han är i Orlando och att han har genomfört skjutningarna. Under samtalet svär han trohet till en organisation vars namn har strukits i det offentliggjorda dokumentet. Flera medier har dock rapporterat om att Mateen svor trohet till Islamiska staten.

När larmoperatören försöker få mer information av Mateen lägger han på.

Senare på natten är han involverad i tre samtal med Orlandopolisens förhandlingsgrupp. Då berättar Mateen att han är en islamisk soldat och att han placerat bomber vid nattklubbens entré. Bomberna kommer brisera om polisen ”försöker något dumt”.

Återigen svär han trohet till en organisation vars namn censurerats innan han kräver att USA ska sluta bomba IS i Syrien och Irak.

Först vid femtiden på söndagsmorgonen bryter sig piképolis in på nattklubben. Vid det laget har Omar Mateen hunnit döda 49 personer och skadat ytterligare 53.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

C-kravet på L: "Stå på godhetens sida"

Liberala smockan när partiet överväger samröre med SD. "Vi måste våga vara goda, även om det gör oss till åtlöje."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.