Terrordådet i Orlando

"Politisk korrekthet ett dödligt hot"

Publicerad 15 juni 2016 kl 05.39

Utrikes. Den västerländska överideologin politisk korrekthet får nu förnyad kritik av Donald Trump. Presidentkandidatens slutsats efter den muslimska massakern i Orlando är att politisk korrekthet dödar.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt Daily Mail lyckades Donald Trump, som idag fyller 70, locka över 9.000 åhörare till sitt tal i Greensboro, North Carolina. Ett tal som till stor del kom att handla om invandring från arabvärlden, en form av migration som inte sällan leder till våld och brottslighet i arabernas nya hemländer, noterade presidentkandidaten.

Daily Mail skriver att Trumps tal handlade om farorna med att släppa in araber efter bara en grundläggande bakgrundskontroll, och han kritiserade Clintons planer på att öka det amerikanska "flyktingansvaret" för asylsökare från Syrien med 550 procent.

– Varje år tar vi emot 100.000 livstids­invandrare från Mellanöstern, och många fler från muslimska länder i andra delar av världen, säger Trump.

– Flera av dessa invandrare har en fientlig attityd till kvinnor, homosexuella och människor med andra trosuppfattningar.

Hillary Clintons invandringsreform kommer enligt Trump att leda till att stora mängder araber utan bakgrundskontroll kan släppas in i USA. Clinton själv har lovat "rigorösa" bakgrundskontroller, men Trump betonade att sådant inte är möjligt eftersom ingen vet vilka asylsökarna är.

– Hur ska hon kunna granska någons bakgrund när hon inte vet varifrån denne kommer? Har du någon koll på pappersarbetet? sade Trump med tydlig adressering till Clinton.

– Det krävs inte en hög procent för att det ska vara dödligt. Titta vad en enda illasinnad man kunde göra, en enda galning, vad han kunde göra mot så många unga människor.

– Ännu en gång ser vi att politisk korrekthet dödar. Och ändå vill de inte prata om problemen, sade Trump.


M efter Reinfeldt

Från öppna hjärtan till bidragstak. Riksdagsmannen berättar för Fria Tider Plus om Moderaternas långa och svåra väg tillbaka till verkligheten.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Rymdbolag satte nytt satellitrekord. 143 satelliter skickades upp på en och samma raket.0 

Forskare kräver omedelbart 5G-stopp: "Kan skada hälsan". Tunga kravet – efter cancerlarmen.0 Plus

Kultur

Satirtecknaren Hans Lindström död. Drev hejdlöst med mångkulturella Sverige under sista åren.0 

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0