Kakan Hermansson

Raseristorm mot Åhléns efter "Kakan" Hermansson-omslag och slöjreklam

Publicerad 3 oktober 2015 kl 15.10

Familj. En kritikstorm mot Åhléns har sedan igår rasat i sociala medier efter att företaget valt den vänsterradikala debattören Karin "Kakan" Hermansson som omslagsbild till sin senaste tidning, samtidigt som företaget nyligen lanserat en reklamkampanj med en modell iförd slöja.

Dela artikeln

På Twitter är det många som det senaste dygnet skrivit att de framöver tänker bojkotta Åhléns och gå ur deras kundklubb.

Anledningen är inte minst Karin "Kakan" Hermansson – en feminist och vänsterradikal debattör som gjort sig känd för såväl sitt stöd för våldsaktioner mot polisen samt sina många nedsättande uttalanden om män.

I en intervju med Lärarnas nyheter tidigare i år berättade den 34-åriga radioprofilen att hon i vuxen ålder konstaterats ha ADHD och att det förklarar hennes "impulskontroll, eller bristen på den".

– Det var skönt att få det bekräftat. Men jag ser många fördelar med att ha adhd. Jag har en abnormt snabb tankebana och ett grymt associationsflöde. Jag märker själv att en del inte hänger med i hur jag tänker, sade hon då.

Men det är inte bara att Åhléns väljer att lyfta fram vänsterradikala Hermansson som rör upp starka känslor. Flera före detta muslimer uttrycker sin avsky mot att företaget numera använder sig av modeller iförda slöja i sina annonser.

"Åhléns agerande är ett led i kvinnoförtrycket. Nu vill Åhléns tjäna pengar på kvinnors ofrihet och normalisering av islamism", skriver Ex-muslimer, en förening för människor som lämnat islam bakom sig, på sin hemsida.

På Åhléns står man däremot på sig och försvarar sitt beslut att ha Karin Hermansson på tidningsomslaget och göra en stort uppslagen artikel om henne.

– Framförallt vill vi visa upp starka kvinnor som visar olika perspektiv på begreppet skönhet. Karin Hermansson är en förebild för många unga tjejer idag och en viktig röst i debatten om vad som anses vara skönhet, säger Åhléns PR- och kommunikationschef Weronica Nilsson till Nyheter Idag.

Bild:

© Åhléns

Åhléns gör reklam för slöjor.

Bild:

© Twitter

Karin "Kakan" Hermansson på Twitter.

Bild:

© Twitter

Karin "Kakan" Hermansson på Twitter.

Bild:

© Twitter

Intervju med Karin Hermansson.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Hushållen fortsätter hålla i plånboken

Konjunkturinstitutets nya prognos.. Lågkonjunkturen håller i sig även nästa år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.