Kakan Hermansson
Kakan Hermansson.

"Kakan" hoppar av Comviqs kampanj efter kritikstorm

Publicerad 1 februari 2017 kl 21.12

Inrikes. SVT-profilen Karin "Kakan" Hermansson har nu valt att hoppa av en kampanj för Comviq efter att företaget fått motta massiv kritik på grund av hennes medverkan.

Gilla artikeln på Facebook

Comviqs kampanj gick ut på att Kakan, som är känd för att sprida hat mot polisen, tillsammans med en rad andra vänsterkändisar skulle "tänja på gränser för vad som anses vara normativt" och få svenskarna att kliva ur sina "vidga sina vyer".

Men efter att ett mycket stort antal kunder hotat med bojkott och riktat hård kritik mot Comviq väljer Kakan nu självmant att lämna kampanjen. Hon hänvisar till att situationen känns hotfull.

"Som en del av Comviqs uttrycksfrihetskampanj valde vi 10 profiler som, liksom vi, värnar om rätten till uttrycksfrihet. Idag har Kakan Hermansson på eget initiativ meddelat att hon hoppar av kampanjen eftersom hon upplevt situationen hotfull", skriver Comviq på Facebook och fortsätter:

"Vi tycker att det är oerhört tråkigt, samtidigt har hon vår fulla förståelse och vårt stöd. Comviqs kampanj kommer att fortsätta som planerat. De reaktioner vi fått kring kampanjen visar tydligt varför kampanjen är viktig och varför uttrycksfrihet är värd att slåss för."


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0