Regeringen lägger 100 miljoner på att stoppa coronaspridningen – i tredje världen

Publicerad 29 mars 2020 kl 19.35

Inrikes. Antalet dödsfall i corona ökar snabbt i Sverige. Nu satsar regeringen 100 miljoner kronor på att stoppa spridningen av viruset – i u-länder.
– Krisen kommer inte att kunna lösas genom att alla bara ser till sitt eget, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP).

Gilla artikeln på Facebook

Sveriges regering och de svenska myndigheterna har fått hård kritik från en lång rad forskare för att inte vidta tillräckliga åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset i det egna landet.

Bristen på nödvändig sjukvårdsutrustning beskrivs också som allt mer akut.

Samtidigt lovar regeringen nu ytterligare 100 miljoner skattekronor i extra stöd till FN – för att bekämpa smittspridningen i tredje världen, i så kallade utvecklingsländer.

– Det här är en global kris, den kommer inte att kunna lösas genom att alla bara ser till sitt eget, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP) till TT.

De svenska miljonerna ska betalas ut "snabbt", lovar ministern. De ska enligt honom gå till områden som Sverige fokuserar på, såsom "hälsa och sanitet i flyktingläger, stöd till vården i de fattigaste länderna och logistik för att få fram sjukvårdsmaterial".


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Läderbaggarna riskerar bli hemlösa. Brist på yngre träd i ekhagar skapar problem.0 

Forskare: Så blir du YNGRE med nya vetenskapliga metoden. Professorn: "Vi går bakåt i tiden"0 Plus

Kultur