Regeringen lägger 100 miljoner på att stoppa coronaspridningen – i tredje världen

Publicerad 29 mars 2020 kl 19.35

Inrikes. Antalet dödsfall i corona ökar snabbt i Sverige. Nu satsar regeringen 100 miljoner kronor på att stoppa spridningen av viruset – i u-länder.
– Krisen kommer inte att kunna lösas genom att alla bara ser till sitt eget, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP).

Gilla artikeln på Facebook

Sveriges regering och de svenska myndigheterna har fått hård kritik från en lång rad forskare för att inte vidta tillräckliga åtgärder för att stoppa spridningen av coronaviruset i det egna landet.

Bristen på nödvändig sjukvårdsutrustning beskrivs också som allt mer akut.

Samtidigt lovar regeringen nu ytterligare 100 miljoner skattekronor i extra stöd till FN – för att bekämpa smittspridningen i tredje världen, i så kallade utvecklingsländer.

– Det här är en global kris, den kommer inte att kunna lösas genom att alla bara ser till sitt eget, säger biståndsminister Peter Eriksson (MP) till TT.

De svenska miljonerna ska betalas ut "snabbt", lovar ministern. De ska enligt honom gå till områden som Sverige fokuserar på, såsom "hälsa och sanitet i flyktingläger, stöd till vården i de fattigaste länderna och logistik för att få fram sjukvårdsmaterial".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus