IQ-frågan

Riksåklagaren vill pröva förbud mot fakta om folkslags IQ

Publicerad 24 september 2022 kl 11.29

Lag & Rätt. SD-politikern Bertil Malmberg dömdes i både tingsrätt och hovrätt för hets mot folkgrupp efter att ha presenterat fakta om sydsudanesers låga IQ under ett sammanträde i kommunfullmäktige. Nu vill Riksåklagaren (RÅ) att målet tas upp av Högsta domstolen, skriver Samnytt.

Dela artikeln

Utgången i HD skulle kunna innebära att Sverige helt förbjuder fakta om olika folkslags intelligens, och att forskning och politisk diskussion om hur man ska hantera den stora låg-IQ-befolkningen från tredje världen därför blir omöjlig att föra i Sverige.

Men HD skulle också kunna dra gränsen för det kriminaliserade området så högt att diskussion i någon mån tillåts.

Enligt RÅ bör det endast vara tillåtet att prata om skillnader i utbildningsnivå, inte intelligensnivå eftersom det senare är att betrakta som kränkande.

Att tala om medfödd intelligensnivå kränker liberaler eftersom liberaler tror att varje människa föds som ett "blankt papper" och därefter fostras till man, kvinna, dum, smart etc.

Teorin kallas "tabula rasa" och lanserades på 1600-talet men blev genom upptäckten av DNA slutligt motbevisad inom vetenskapen. Inom politiken är den däremot fortfarande populär och av någon anledning styr den all offentlig verksamhet i västerländska samhällen än idag.


Nyheter från förstasidan

Ryssland och Nordkorea sluter försvarspakt

Lovar hjälpa varandra vid angrepp. Putin togs emot med pompa och ståt i Pyongyang.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.