Korruption
Anna Breman.

Riksbankstopp band sina bolån – dagar innan hon höjde styrräntan

Publicerad 17 april 2024 kl 10.28

Ekonomi. Första vice riksbankschef Anna Breman band räntorna på sina privata lån till 1,44 procent. Några dagar senare började Riksbanken höja styrräntan, rapporterar Svenska Dagbladet.

Dela artikeln

Anna Breman vägrar själv att kommentera sitt klipp i början av 2022, som följdes av en rad höjningar av styrräntan från 0 till 4 procent.

– Min privatekonomi är inte något som jag vill diskutera, utöver det som vi är tvungna att rapportera, säger Aino Bunge till SvD.

Riksbankscheferna har otroligt nog ingen skyldighet att redovisa hur de gör med sina privata lån och eventuellt skor sig på de egna besluten.

För att få fram siffrorna har SvD läst dokument från Kammarkansliet på Riksdagen.

Enligt handlingarna har Anna Breman bundit 35 procent av sina lån på 5,7 miljoner till räntan 1,44 procent.

Aino Bunge, vice riksbankschef, har bundit 82 procent av sina lån på 8,7 miljoner till en ränta på 1,28 procent.

Det har tidigare avslöjats hur Anna Breman och andra riksdagshöjdare berikade sig själva under coronakrisen. Detta genom att köpa aktier och fonder som de sedan gynnade genom den egna krispolitiken.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.