Foto: Gage Skidmore/Cc-By-Sa

Ron Paul tros ha vunnit delegatvalet i Maine

Publicerad 12 februari 2012 kl 07.37

Utrikes.Förhandstippade Ron Paul förlorade på mållinjen mot Mitt Romney i den öppna delen av nomineringsvalet i Maine, uppger Fox News. Men i den avgörande delen av valet, som fördelar de ännu ej offentliggjorda delegaterna, tros Ron Paul ha blivit den verkliga vinnaren.

Gilla artikeln på Facebook

Med bara 5,500 deltagare i den veckolånga valprocessen i Maine så var marginalerna små mellan de två kandidaterna. Romney fick 2 190 röster - Paul 1 996.

Under ett tal i Portland sade Paul att han fortfarande kunde vinna striden om delegaterna i delstaten. Vid varje vallokal utser de deltagare som orkat stanna kvar till slutet ett ombud som ska välja delegater, och Ron Pauls supporterar anses vara de mest engagerade och förväntas stanna kvar längst.

- Kom ihåg att revolutionen bara har börjat, det är en lång bit kvar, sade Ron Paul i Portland.

Om Ron Paul hade vunnit i Maine så hade han tagit hem lika många delstater som den tidigare talmannen Newt Gingrich. Resultatet i Maine är icke-bindande, och många förutom Ron Paul själv hävdar att han i verkligheten vann valet vad gäller fördelningen av delegater.


Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.