Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Publicerad 2 mars 2024 kl 09.31

Utrikes. Brittiska skattebetalare kommer att få betala motsvarande minst två miljoner kronor per invandrare som landet vill skicka till sitt nya asylcenter i Rwanda, rapporterar brittiska medier.

Dela artikeln

De astronomiska kostnaderna för Storbritanniens utvisningsplan till Rwanda har avslöjats i en ny rapport från den brittiska riksrevisionen NAO, som visar att varje invandrare som skickas till det västafrikanska landet kommer att kosta de brittiska skattebetalarna minst 171.000 pund (2 miljoner kronor).

Enligt rapporten, som publicerades på fredagen, har den brittiska regeringen betalat Rwanda 220 miljoner pund hittills – trots att de inte skickat en enda invandrare till landet.

Tre ytterligare betalningar på 50 miljoner pund kommer att betalas ut årligen fram till 2027 och en ytterligare betalning på 120 miljoner pund (ca 2,9 miljarder kronor) kommer att skickas när Rwanda har tagit emot 300 invandrare från Storbritannien.

Engångsbetalningar på 20.000 pund kommer att betalas ut för varje invandrare som tas emot jämte ytterligare 150.874 pund per invandrare under fem år för "bearbetnings- och driftskostnader".


Nyheter från förstasidan

SD sade nej till EU-kritik mot Ungern och Polen

Konsekventa nejröster från svenska partiet. Kritiserar resolutionerna för att vara "politiserade och onyanserade".0 

Ekonominyheter

Google börjar ta betalt för Chrome

Kostar 6 dollar i månaden.. Men du blir fortfarande spårad – även i betalversionen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.