NEJ TACK: Asylinvandring är en påfrestning i många delar av Sverige. Här en bild från Stockholm.

S: Noll invandrare till Eskilstuna tack

Publicerad 16 oktober 2021 kl 10.42

Inrikes. Tredje världen? Nej tack. Eskilstuna kommun kommer inte att ta emot de 16 asylinvandrare som man är skyldig att ta emot enligt länsstyrelsen. Det meddelar kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S).

Gilla artikeln på Facebook

I ett inlägg på Facebook skriver han att Eskilstuna inte kan hantera fler utplacerade invandrare eftersom de kommunen redan har begår alltför många våldsbrott i kommunen.

"Att de tar livet av varandra på tider och platser där ingen annan kan drabbas. Det är illa nog och måste upphöra ... Men att de börjat mörda på öppen gata på ljusa dagen . . . Det är över alla föreställningsbara gränser”, skriver han.

Uttalandet kommer efter att skottlossningar börjat inträffa i stadskärnan.

Ställningstagandet har stöd hos Moderaterna och Centern, som styr kommunen, samt av oppositionspartiet Liberalerna. Även Sverigedemokraterna stöder uttalandet, enligt Jansson.

– Det finns förståelse. Fler kommuner har samma inställning, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Enligt Jansson kommer den så kallade flyktingmottagningen att öka problemen med trångboddhet, skolsegregation, arbetslöshet och kriminalitet. Invandrarna ska enligt lagen få bostad direkt och gå före i alla bostadsköer, något som kommunen är skyldig att ordna.

– Och det har vi ingen möjlighet att göra, säger Jimmy Jansson (S) till radions P4 Sörmland.

Enligt länsstyrelsen ska Nyköping och Strängnäs ta emot ett 40-tal invandrare var, medan Vingåker och Flen helt slipper den här sortens placering av invandrare.

Jimmy Jansson uppger dock att ett antal hundra invandrare bosätter sig i kommunen varje år ändå, med stöd av annan lagstiftning.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0